Ιταλία: Σε "κουτιά προστασίας" οι λουόμενοι το καλοκαίρι

Τα σχέδια της Ιταλίας για άνοιγμα των παραλιών είναι πρόκριμα για τους κανόνες υγιεινής που θα ισχύσουν στις ακροθαλασσιές της Μεσογείου.

Με την ελπίδα ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19, όπως συμβαίνει συνήθως για τους κορωνοϊούς, έχει αρχίσει η συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν στις παραλίες. Τα τελευταία δεδομένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera» είναι τα εξής.

Κοινωνική απόσταση στην άμμο: Οι κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες -όπου παραδοσιακά προσελκύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών λουομένων- θα θεσπιστούν σε εθνικό επίπεδο αλλά ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και διαχειριστών παραλιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Υποχρεωτικό ρεζερβέ στις ομπρέλες: Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικές κρατήσεις των επισκεπτών στις οργανωμένες παραλίες για να διασφαλίζει ένα διαχειρίσιμο αριθμό λουομένων και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες αποστάσεις. Θα υπάρξουν επίσης εφαρμογές για να ενημερώνουν για πιο ασφαλείς ώρες επίσκεψης για ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.

Αποστάσεις ασφαλείας: Οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών θα αυξηθούν, θα υπάρχουν 14 με 16 τετραγωνικά μέτρα «αέρας», ένα εμβαδό περίπου 4mΧ4m.

Χρήση μασκών: Εξετάζεται να επιτρέπεται η συνύπαρξη 3-4 ατόμων κάτω από μια ομπρέλα χωρίς προστατευτικά μέσα. Θα αντιμετωπίζονται ως «νοικοκυριό». Αν κάποιος απομακρύνεται από την ομπρέλα θα πρέπει να φοράει μάσκα.

Χώροι αθλοπαιδιών: Οι χώροι για ομαδικά παιχνίδια όπως beach volley ή ρακέτες θα παραμείνουν κλειστοί.

Άλλες προβλέψεις: Τα εστιατόρια και τα beach bar θα δίνουν μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης.

Τέλος, υπάρχουν ακόμα πιο προωθημένες σκέψεις, οι οποίες προβλέπουν είσοδο στην παραλία με πρόσφατο πιστοποιητικό αντισωμάτων ή γρήγορες εξετάσεις αίματος στην πόρτα.

# Με πληροφορίες από «Corriere della Sera», «RaiNews24» και «newmoney.gr».