Καραϊβική: Ο σεισμός (7,7 R) φέρνει τσουνάμι.. εκκένωση των νησιών Κέιμαν

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραιβική, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κούβα και την Τζαμάικα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το USGS υπολόγισε το εστιακό βάθος του ισχυρού σεισμού στα 10 χλμ, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Λούσεα στην Τζαμάικα.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε για την Τζαμάικα, την Κούβα και τις Νήσους Κέιμαν, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι.

Οι αρχές των Νήσων Κέιμαν διέταξαν τον πλυθησμό που βρίσκεται κοντά στις ακτές να τις εκκενώσουν κάθετα προς την ενδοχώρα, ως μέτρο πρόληψης ύστερα από την προειδοποίηση για τσουνάμι. Η προειδοποίηση που έχει εκδοθεί αφορά επίσης την Ονδούρα, το Μεξικό, την Μπελίζ, ενώ οι πρόβλεψη των επιστημόνων τοποθετεί το ύψος του τσουνάμι στο ύψος του ενός μέτρου.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το Reuters, αναφέρει πως ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα 

Στην αρχική του μέτρηση το USGS υπολόγισε τον σεισμό στα 7,3 Ρίχτερ, στη συνέχεια όμως αναθεώρησε προς τα επάνω το μέγεθος του σεισμού.

Το Ευρωμεσογειακό μέτρησε τον σεισμό στα 7,4 Ρίχτερ.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα kathimerini.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News