Κομμωτής, ο περίφημος Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Αποτέλεσμα το φόβο και το τρόμο του Λονδίνου, βρέθηκε στο επίκεντρο αναζήτησης που κράτησε πολλά χρόνια, λειτούργησε ως το έναυσμα για αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και ήταν το ΜΥΣΤΗΡΙΟ που όλοι ήθελαν να λύσουν. Όμως, όπως όλα δείχνουν τη λύση έδωσε ο συγγραφέας Ράσελ Εντουαρντς, αυτοαποκαλούμενος και «ντέτεκτιβ της πολυθρόνας» καθώς μέσα στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει σύντομα εξηγεί πως έδωσε λύση στο μεγαλύτερο μυστήριο στα χρονικά του Παγκοσμίου εγκλήματος. Τι βρήκε; Πολύ απλά με ανάλυση του γενετικού υλικού (DNA) που βρέθηκε σε μια εσάρπα του 1888 έφτασε στην αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του πλέον διαβόητου και κατά συρροή δολοφόνου της Βρετανίας, του Τζακ του Αντεροβγάλτης. Ποιος ήταν; Ο Πολωνός, εβραϊκής καταγωγής, Άαρον Κοσμίνσκι, μετανάστης στην Αγγλία, ο οποίος εργαζόταν ως κομμωτής και στο τέλος της ζωής τους (πέθανε από γάγγραινα σε ηλικία 53 ετών) κατέληξε σε ψυχιατρικό άσυλο.

Πως έφτασε στην ανακάλυψη; Το 2007 αγόρασε σε δημοπρασία μια εσάρπα, που ανήκε στην Κάθριν Εντουος, την οποία είχε δολοφονήσει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης τον Φθινόπωρο του 188. Η εσάρπα είχε περάσει στη κατοχή του αστυνομικού Έιμος Σίμπσον, ο οποίος είχε βάρδια το βράδυ που βρέθηκε νεκρή η άτυχη κοπέλα. Την έδωσε στη σύζυγό του, όμως εκείνη σιχάθηκε το αίμα και δεν τη φόρεσε ποτέ. Με τη βοήθεια του μοριακού βιολόγου Γάρι Λουχενλάινεν και μετά από 14 χρόνια δουλειάς όπως αναφέρει ο Εντουαρντς το μυστήριο λύθηκε. Εκείνο το βράδυ του φόνου της Εντουος, οι αστυνομικοί είχαν κρατήσει DNA και έγινε η ταυτοποίηση όπως ισχυρίζεται πάντα ο Εντουαρντς. Ο Κοσμίνσκι ήταν ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους της αστυνομίας, αλλά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκότωσε πέντε γυναίκες. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν πάντα κομμένος. Ο δράστης αφαιρούσε τα όργανα των θυμάτων του και τα πετούσε στους σκοτειούς δρόμους του Γουάιτ Τσάπελ.  Ο Κοσμίνσκι ήταν 23 ετών όταν συνέβαιναν οι δολοφονίες. Ζούσε με τους δύο αδελφούς του και τη μια αδερφή του στην Γκρίνφιλντ Στριτ, μόλις 200 μέτρα από όπου το τρίτο θύμα, η Ελίζαμπεθ Στράιντ δολοφονήθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News