Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚόσμος - Κορωνοϊός: Φτάσαμε τους 4000 νεκρούς (!!!)

Κόσμος – Κορωνοϊός: Φτάσαμε τους 4000 νεκρούς (!!!)

|

Οι νεκροί πολλαπλασιάζονται (έφτασαν τους 4000 σε 116.000 κρούσματα) σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των κυβερνήσεων – Η Ιταλία είναι πλέον μία κατηγορία μόνη της… 

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού έφτασε τα 116.100 σε όλον τον κόσμο καθώς η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες. Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 4.000, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των κυβερνήσεων. Τι γίνεται όμως στις περισσότερες χώρες από τη στιγμή που η Ιταλία είναι μία κατηγορία μόνη της;  Τι έχουμε; Απαγόρευση εισόδου από Ιταλία, Κλείσιμο σχολείων, αύξηση λειτουργιών (Πολωνία) αλλά και απελευθέρωση κρατουμένων (Ιράν) και 1ο θάνατο (στον Καναδά)… 

ΙΤΑΛΙΑ:  Ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας του κοροναϊού στην Ιταλία αυξήθηκε σε 631 από 463, μια άνοδος 168 θανάτων μέσα σε μια μέρα, ανακοίνωσε σήμερα Ιταλός αξιωματούχος. Ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία ανήλθε σε 10.149 από 9.172. Εκτιμάται ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη γειτονική χώρα ανέρχεται σε 5%, την ώρα που ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 3,4%! Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 3 Απριλίου και τα μπαρ – εστιατόρια θα είναι ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα… 

ΓΑΛΛΙΑ: Τρεις εργαζόμενοι σε τρία εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της Γαλλίας βρέθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό και πολλοί άλλοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους θα τεθούν σε απομόνωση για τις επόμενες 14 ημέρες, ανακοίνωσε η εταιρεία EDF. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των κρουσμάτων αυτών και δεν έχει ενεργοποιηθεί κάποιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης στους πυρηνικούς σταθμούς, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς. Δύο επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο στα ανοιχτά της Μασσαλίας θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Sky επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενός της στο τηλεφωνικό κέντρο της στο Κάρντιφ διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό. Τα γραφεία αυτά εκκενώθηκαν προκειμένου να γίνει απολύμανση και αναμένεται να ξανανοίξουν την Πέμπτη. Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τους Ιταλούς που φτάνουν στη χώρα να τίθενται αυτοβούλως σε απομόνωση.

ΗΠΑ: Περίπου 4.900 άνθρωποι είχαν εξεταστεί μέχρι την Δευτέρα από τα δημόσια εργαστήρια των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειώνν (CDC). Στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται ότι εξετάστηκαν σε κλινικές ή σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου προειδοποίησαν τις εταιρείες που πωλούν προϊόντα με τον ισχυρισμό ότι προλαμβάνουν ή θεραπεύουν τον Covid-19. Ο υπουργός Άμυνας ανέβαλε την περιοδεία του σε Ινδία, Ουζμπεκιστάν και Πακιστάν.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Το Αμάν αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία από την επόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Επίσης, θα κλείσουν οι μεθοριακές διαβάσεις με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και απαγορεύονται στο εξής τα ταξίδια προς τον Λίβανο και τη Συρία.

ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ: Το πρώτο κρούσμα του SARS-nCov-19 στη χώρα εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα Κινσάσα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Δρ. Ετένι Λονγκόντο. Πρόκειται για έναν Βέλγο πολίτη, ο οποίος έχει απομονωθεί σε ένα νοσοκομείο. Οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του ώστε να εξετάσουν και να απομονώσουν όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Η Κινσάσα συνδέεται με απευθείας πτήσεις με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Οι επιβάτες θερμομετρούνται μόλις κατεβαίνουν από το αεροπλάνο και καλούνται να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων για την υγεία τους. Η Κινσάσα είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Αφρικής, με περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους.

ΟΗΕ: Μία εβδομάδα αφού έκλεισε για τους τουρίστες τα γραφεία του στη Γενεύη, ο ΟΗΕ αποφάσισε να λάβει το ίδιο μέτρο και για τις επισκέψεις στην έδρα του στη Νέα Υόρκη, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσματα μεταξύ των περίπου 3.000 εργαζομένων που απασχολούνται στα γραφεία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Οργανισμούς, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Περίπου 5.000 τουρίστες παρακολουθούν κάθε εβδομάδα τις ξεναγήσεις στην έδρα του ΟΗΕ, ιδίως στις αίθουσες του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης, εφόσον δεν είναι σε εξέλιξη κάποια συνεδρίαση. Αν συμπεριληφθούν και οι επισκέπτες που δεν ακολουθούν κάποια επίσημη ξενάγηση, κάθε χρόνο ο ΟΗΕ υποδέχεται σχεδόν 500.000 τουρίστες στην έδρα του.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ένας εργαζόμενος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου προσβλήθηκε από τον Covid-19. Ο WTO λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Στη χώρα έχουν αναφερθεί πάνω από 1.200 κρούσματα και 30 θάνατοι. Σχολεία και πανεπιστήμια κλείνουν στη Μαδρίτη και τη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Καθολική Εκκλησία θέλει να αυξήσει τις λειτουργίες που τελούνται τις Κυριακές ώστε να μην συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη πιστών και να τηρηθούν οι κυβερνητικές οδηγίες περί περιορισμού των μαζικών συναθροίσεων. Στη χώρα έχουν εντοπιστεί 17 κρούσματα.

ΡΩΣΙΑ: Οι αρχές συνέστησαν σήμερα στους πολίτες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εμπορικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους κατά τις ώρες αιχμής.

ΣΕΡΒΙΑ: Έκλεισαν τα σύνορα της χώρας για όσους προέρχονται από χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο στη χώρα με αεροπλάνο στους αλλοδαπούς που προέρχονται από πληγείσες περιοχές.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Θα απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα σε όσους αφίκνυνται από την Ιταλία. Απαγορεύονται επίσης οι εκδηλώσεις σε κλειστό χώρο με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ανθρώπων.

ΤΣΕΧΙΑ: Στη χώρα έχουν αναφερθεί 40 κρούσματα. Από αύριο Τετάρτη κλείνουν τα σχολεία –όχι όμως και τα Πανεπιστήμια– και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων.

ΚΑΝΑΔΑΣ-ΠΑΝΑΜΑΣ: Την Δευτέρα αναφέρθηκαν ο πρώτος θάνατος στον Καναδά και το πρώτο κρούσμα στον Παναμά.

ΜΠΡΟΥΝΕΪ: Στα έξι ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε ο πρώτος ασθενής.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ: Σε καραντίνα θα μπαίνουν όλοι οι επισκέπτες από την Ιταλία και περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, για δύο εβδομάδες αρχής γενομένης από την 13η Μαρτίου.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Το μικρό ασιατικό κράτος άρχισε να χρεώνει τους επισκέπτες που χρειάζονται θεραπεία για τον κοροναϊό, αφού εντόπισε νέα, εισαγόμενα κρούσματα από τη γειτονική Ινδονησία.

ΙΡΑΝ: Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 291 και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 8.000. Ο ΟΗΕ κάλεσε την Τεχεράνη να αποφυλακίσει προσωρινά όλους τους κρατούμενους, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου 70.000 άνθρωποι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Την Δευτέρα εντοπίστηκαν πέντε νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 20.

ΙΣΡΑΗΛ: Με 42 καταγεγραμμένα κρούσματα, το Ισραήλ ζητά από όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό να μπαίνουν εθελοντικά σε απομόνωση για 14 ημέρες.

ΑΛΓΕΡΙΑ: Ματαιώθηκαν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι πολιτικές συγκεντρώσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 20, φτάνοντας συνολικά τα 100.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν