Κρήτη: Θρίλερ για πιθανή βόμβα σε πολιτικό αεροπλάνο εν πτήση

Θρίλερ εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί πάνω από τον ουρανό του Ηρακλείου, για ένα αεροσκάφος με προορισμό το Ισραήλ, μετά από υποψία για αεροπειρατεία ή ύπαρξη βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εφημερίδας των Συντακτών", το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ,  όταν δόθηκε η πληροφορία, ενώ πετούσε στον ισπανικό εναέριο χώρο, ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού και δόθηκε εντολή από το ΝΑΤΟ για επιτήρηση, ο γνωστός μηχανισμός Renegade. Όταν το αεροπλάνο έφτασε στο ελληνικό FIR, πάνω από την Κρήτη, περίπου στις επτά το πρωί, απογειώθηκαν από το Καστέλι δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία παρέλαβαν το αεροσκάφος και το συνόδευσαν από απόσταση μέχρι να βγει από τον ελληνικό εναέριο χώρο. 

Στο κυπριακό FIR, το παρέλαβαν πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πολιτικό αεροπλάνο έφτασε στον προορισμό του στις εννέα το πρωί, με ασφάλεια, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό εάν όντως υπήρξε εκρηκτικός μηχανισμός εντός του αεροσκάφους.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί με ασφάλεια στο Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News