Κύπρος: Εντοπίστηκαν οι δύο 11χρονοι μαθητές

Περιπέτεια τέλος... Αίσιο τέλος στην υπόθεση με τους δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, καθώς ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης βρέθηκαν σώοι, όπως ανακοίνωσε στα ΜΜΕ η διευθύντρια του Σχολείου, η οποία με τη σειρά της επικαλέστηκε τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη. Τα δύο παιδιά βρέθηκαν σε πολυκατοικία πίσω από το σχολείο τους, μαζί με τον απαγωγέα, έναν άνδρα 35 χρόνων ο οποίος έχει συλληφθεί. 

Κυπριακά Μέσα μεταδίδουν ότι οι δύο 11χρονοι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο τα δύο παιδιά θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, λίγα λεπτά προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι όταν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» Κύπρου, οι δύο μαθητές έπαιζαν στην αυλή του σχολείου τους έχοντας αφήσει τις τσάντες τους στην τάξη.

Ο δράστης που φέρεται να αυτοσυστήθηκε ως ο νέος τους δάσκαλος, ζήτησε βοήθεια από παιδιά που βρίσκονταν έξω από το σχολείο ώστε να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του. Οταν χτύπησε όμως το κουδούνι διαπιστώθηκε οι δύο 11χρονοι έλειπαν από τις τάξεις τους.  Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, «μέσα από τη σωστή ανάλυση των πληροφοριών είχαμε την κατάληξη που όλοι θέλαμε, να βρεθούν τα παιδιά και να είναι καλά στην υγεία τους. Έχει συλληφθεί ο δράστης, πρόκειται για 35χρονο που δεν έχει απασχολήσει προηγουμένως την αστυνομία για οποιοδήποτε ζήτημα. Ενδεχόμενο κίνητρο ίσως να ήταν τα λύτρα, όμως η ανάκριση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η αστυνομία είναι πολύ πιθανό αύριο να προχωρήσει σε ανακοίνωσε με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες».

Συγχαρητήρια Αναστασιάδη

Συγχαρητήρια δίνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσω twitter, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε ««Ήμουν ενήμερος από την πρώτη στιγμή της διάπραξης του εγκλήματος μέχρι και την κατάληξη. Πρόκειται ασφαλώς για πράξη καταδικαστέα. Θέλω να συγχαρώ θερμά για την κινητοποίησή τους αστυνομικούς, τις αρχές και τους πολίτες που είχε ως συνέπεια το να έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News