Κύπρος: Έστησαν μνημείο ύψους 4 μέτρων στην κοινότητα Ξυλοφάγου (video)

Μην βάζετε ιδέες... Πάντως, δημιουργεί νέα δεδομένα... Τι εννοούμε; Η είδηση μας έρχεται από την Κύπρο και μας αναφέρει ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε ταξίδια με σκοπό να φωτογραφίζουμε μνημεία όπως ένα ομοίωμα πατάτας, αντί για αρχαία μνημεία...

Συγκεκριμένα, το ιδιαίτερο ομοίωμα κοσμεί την κοινότητα Ξυλοφάγου στην Κύπρο. Μάλιστα, όπως φαίνεται θα αποτελέσει και πόλο έλξης για επισκέπτες που θα θέλουν να φωτογραφηθούν με την «Big Potato», όπως και θα ονομάζεται.

Οι πατάτες Κύπρου μπορεί να είναι ξακουστές για την ποιότητά τους, ωστόσο ποιος περίμενε ότι προς τιμήν τους θα φτιαχνόταν και ολοκληρο ομοίωμα; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κυπριακού site Sigmalive, ο κοινοτάρχης Γεώργιος Τάσου έκανε σαφές πως πρόκειται για πραγματικό μνημείο και όχι για κάποια τρολιά.  Σημείωσε δε "Το έργο χαιρετίστηκε θετικά και από τον υφυπουργό Τουρισμού και είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσει χιλιάδες ξένους και ντόπιους επισκέπτες"

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα ομοίωμα πατάτας, σήμα κατατεθέν της κοινότητας. Παρομοίασε μάλιστα την πατάτα, τη μετέπειτα Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων.

Η πατάτα σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, είναι η ποικιλία «σπούντα» και όχι αυτή της «αυλατζιάς» που αγοράζει ο καταναλωτής από τις υπεραγορές και τα μανάβικα.

Το έργο όπως μας εξήγησε ο κοινοτάρχης είναι ημιτελές και στόχος είναι η «σπούντα» να φθάσει τα 4 μέτρα. Και πρόσθεσε "Θέλαμε να κάνουμε μια attraction, να δώσουμε μια εικόνα διαφορετική και κάναμε αυτή την πατάτα σε ύψος τέσσερα μέτρα και πλάτος ενάμιση μέτρο για να προσελκύει το ενδιαφέρον του έργου για να έρχεται στο χωριό"

Γύρω από την πατάτα θα φτιαχτεί χώρος όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να φωτογραφίζεται.

Το κόστος του έργου που είναι κατασκευασμένο από fiberglass, ανέρχεται συνολικά στις οκτώ χιλιάδες ευρώ και είναι μέχρι στιγμής ημιτελές, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Σε ένα μήνα περιμετρικά θα χτιστούν πέτρες από την περιοχή Πύργος της κοινότητας, ενώ θα δημιουργηθεί κήπος με κοκκινόχωμα. Το έργο θα ολοκληρωθεί με ξύλινο κάθισμα και φύτευση γρασιδιού, ενώ μελλοντικά στον ίδιο χώρο σχεδιάζεται να ανεγερθεί περίπτερο, όπου θα πωλούνται πατάτες.

«Η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση. Εδώ με τη δυσφήμιση έχω πάρει και κολακευτικά σχόλια από δημοσιογράφους με τους οποίους έχω μιλήσει, για τη φιλόσοφία αυτού του σχεδίου» είπε ακόμη ο Κοινοτάρχης ο οποίος συμπλήρωσε πως δίπλα στο ομοίωμα της πατάτας θα δημιουργηθεί μικρός παιδότοπος με περίπτερο, στο οποίο θα πωλούνται πατάτες με την ονομασία “Πάρκο της Μεγάλης Πατάτας.”

Ο κύριος Τάσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια που διατυπώνονται για την Μεγάλη Πατάτα, τονίζοντας ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε «σήριαλ». Και πρόσθεσε «Ο κόσμος ο σωστός το βλέπει από τη σωστή πλευρά. Εάν ένα αρρωστημένο μυαλό βλέπει κάτι άλλο, αυτό είναι δικό του θέμα» 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News