Κϋπρος: Εστησαν ψεύτικη ιστοσελίδα για την κηδεία της άτυχης αστροφυσικού

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία, διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, δηλαδή τη δημιουργία ψεύτικης ιστοσελίδας με σκοπό την εξασφάλιση χρηματικού ποσού στο όνομα της Νάταλι Κρίστοφερ.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε σε ιστοσελίδα εισφορών για κοινωνικά θέματα, όπου ζητούνται εισφορές για την κηδεία της 35χρονης που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία.  Να προσθέσουμε εδώ ότι ο θάνατός της οφείλεται σε πτώση από μεγάλο ύψος, όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μετέβη στην Ικαρία, συνοδευόμενος από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Αφού πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο και εξέτασε το πτώμα της άτυχης γυναίκας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της επήλθε ως αποτέλεσμα της πτώσης από μεγάλο ύψος. Εκτίμησε δε ότι ο θάνατος ήταν ακαριαίος, βάζοντας τέλος σε όποιες θεωρείες είχαν ήδη αναπτυχθεί... 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι «από έλεγχο που έγινε σε σχέση με τη σελίδα φαίνεται ότι το πρόσωπο που προέβηκε στην εγγραφή της, δήλωσε χώρα διαμονής τρίτη χώρα».

Μετά από ενέργειες της Αστυνομίας, ανέφερε, διαγράφηκε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και οι εξετάσεις συνεχίζονται προς εντοπισμό του προσώπου που την δημοσίευσε.

«Το κοινό καλείται να είναι πολύ προσεκτικό, αφού πρόκειται για απάτη και να μην καταβάλλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χωρίς προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι πρόκειται για αξιόπιστη ιστοσελίδα» προέτρεψε ο κ. Ανδρέου.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News