Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜ. Βρετανία - Archie Battersbee: Κλείνει η μηχανική υποστήριξη, το αίτημα των...

Μ. Βρετανία – Archie Battersbee: Κλείνει η μηχανική υποστήριξη, το αίτημα των γονιών

|

Οι γονείς του 12χρονου Archie Battersbee δεσμεύτηκαν να «παλέψουν» για να τον μεταφέρουν σε ξενώνα – Η επιλογή των τελευταίων στιγμών 

Μετά την προχθεσινή απόρριψη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τελευταίας προσπάθειας των γονιών να αναβληθεί η απόσυρση της μηχανικής υποστήριξης της ζωής του Archie, η οικογένεια θέλει τώρα να υποβάλει αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου σε ξενώνα για τις τελευταίες του ώρες.

Η μητέρα του Hollie Dance δήλωσε ότι η απόρριψη του αιτήματός τους να μεταφερθεί ο Archie θα ήταν «απλά απάνθρωπη». Λίγο νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι νιώθει «απόλυτα απογοητευμένη» μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου το βράδυ της Τετάρτης να μην παρέμβει στην υπόθεση.

Σε δήλωσή της, είπε: «Εάν ο Archie δεν λάβει οξυγόνο, εάν και εφόσον αφαιρεθεί η υποστήριξη ζωής, θα συνεχίσω να του δίνω εγώ οξυγόνο.

Προσεύχομαι το Ανώτατο Δικαστήριο να πράξει το σωστό. Αν αρνηθούν την άδεια να τον πάμε σε ξενώνα και να του χορηγήσουν παρηγορητικό οξυγόνο, αυτό θα είναι απλώς απάνθρωπο και δεν θα έχει καμία σχέση με την “αξιοπρέπεια” του Archie.

Όλο το σύστημα στέκεται εναντίον μας. Πρέπει να γίνει μεταρρρύθμιση, ώστε να μην χρειαστεί να περάσουν άλλοι γονείς αυτό που περάσαμε εμείς. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δικαίωμα του Archie να ζει”.

Οι δικηγόροι της οικογένειας είχαν περιθώριο μέχρι τις 9 το πρωί να υποβάλουν την έφεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να μεταφερθεί ο μικρός τους γιος από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου 

Archie Battersbee: Οι γιατροί θα κλείσουν τη μηχανική του υποστήριξη - Τι ζητούν πλέον οι γονείςΤο παιδί βρίσκεται σε κώμα από τότε που βρέθηκε αναίσθητο τον Απρίλιο και κρατείται στη ζωή με συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών θεραπειών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάσταση του Archie είναι πολύ ασταθής για μεταφορά σε άλλο χώρο. Μάλιστα, μια ενδεχόμενη μεταφορά του με ασθενοφόρο σε διαφορετικό περιβάλλον «πιθανότατα θα επιτάχυνε την πρόωρη επιδείνωση που θέλει να αποφύγει η οικογένεια, ακόμη και με πλήρη εξοπλισμό εντατικής θεραπείας και προσωπικό στο ταξίδι».

Πάντως, εκπρόσωπος της οικογένειας είπε ότι ένας ξενώνας συμφώνησε να τον πάρει, προσθέτοντας πως οι ξενώνες είναι «σχεδιασμένοι για παρηγορητική και ανακουφιστική φροντίδα. Ο Archie είναι τώρα προφανώς σε ανακουφιστική φροντίδα, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περάσει τις τελευταίες του στιγμές σε ένα ξενώνα».

Η μητέρα του παιδιού, δήλωσε ότι θέλει ο γιος της να πεθάνει «αξιοπρεπώς σε ένα ξενώνα», προσθέτοντας ότι πρέπει να «παλέψουν» για να τον βγάλουν από το νοσοκομείο. «Το μόνο πράγμα που θα πω είναι ότι του υποσχέθηκα ότι θα παλέψω μέχρι το τέλος και αυτό ακριβώς έκανα», πρόσθεσε. 

 

Ειναι μαζί μας 

Μιλώντας έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου μετά την ετυμηγορία, η Hollie δήλωσε: «Οι γιατροί κάνουν λάθη. Λέω ότι έκαναν λάθος σε αυτή την περίπτωση. Είπαν ότι ο Archie θα αντέξει 24 ώρες – εδώ είναι και παλεύει ακόμα».

Η οικογένεια του Archie αγωνίζεται κατά των δικαστικών αποφάσεων σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει το κλείσιμο των μηχανημάτων υποστήριξης της ζωής του γιου τους.

Πριν από το μπλοκ του ΕΔΔΑ, η οικογένεια πέρασε από το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου οι δικαστές είχαν επίσης συμφωνήσει ότι θα ήταν παράνομο να διατηρηθεί η θεραπεία διατήρησης στη ζωή του 12χρονου.

Είπαν ότι η συνέχιση της υποστήριξης στη ζωή θα «παρέτεινε”»μόνο τον θάνατό του, καθώς δεν υπάρχει «καμία προοπτική ουσιαστικής ανάκαμψης» για το εγκεφαλικά νεκρό αγόρι. Ωστόσο, η μητέρα του Archie, Hollie, ήταν ανένδοτη στο ότι ο γιος της έχει πιθανότητες επιβίωσης, λέγοντας προηγουμένως: «Ξέρω ότι ο Archie είναι ακόμα μαζί μας.

Δείχνει πολύ διαφορετικά σημάδια από αυτά που οι κλινικοί γιατροί μεταφέρουν στα δικαστήρια. Είναι πολύ κοντά μας, προοδεύει με πολλούς τρόπους».

Το χρονικό

Ήταν στις 7 Απριλίου, όταν η μητέρα του τον εντόπισε αναίσθητο μετά από ατύχημα που είχε στον σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ. Η μητέρα του εκτιμά ότι ο 12χρονος είχε λάβει μέρος σε μια διαδικτυακή πρόκληση. Ο Archie Battersbee έπεσε σε κώμα και έκτοτε δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί έκριναν ότι ο Archie Battersbee είναι εγκεφαλικά νεκρός και πρέπει να σταματήσει η μηχανική του υποστήριξη, καθώς δεν υπάρχουν ελπίδες. Από την άλλη, οι γονείς του υποστήριξαν ότι η διακοπή αντίκειται στις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Οι γονείς του 12χρονου προσέφυγαν στα δικαστήρια, επιδιώκοντας τη συνέχιση της μηχανικής υποστήριξης του γιου τους, ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι αποφάσεις συνηγορούν υπέρ της διακοπής.

Με πληροφορίες από Guardian 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα