Μ. Βρετανία: Ο κορωνοϊός νίκησε τον "Σερ Κάπτεν Τομ"

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών από κορωνοϊό, ο βετεράνος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος έγινε ήρωας για τους Βρετανούς το 2020, καθώς τον περασμένο Απρίλιο συγκέντρωσε το ποσό – ρεκόρ των 33 εκατ. λιρών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με την κόρη του, ο Μουρ νοσηλευόταν με πνευμονία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε θετικός και στην COVID-19.  Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η βασίλισσα, η οποία είχε τιμήσει τον Μουρ απονέμοντάς του τον τίτλο του «Σερ», θα στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα «χάρηκε πολύ που γνώρισε τον λοχαγό Τομ και την οικογένειά του πέρυσι στο Γουίντσορ, Οι σκέψεις της ίδιας και της βασιλικής οικογένειας είναι μαζί τους, αναγνωρίζοντας την έμπνευση που προσέφερε σε όλη τη χώρα αλλά και σε άλλες ανά τον κόσμο».

Ο βετεράνος στρατιωτικός έκλεψε τις καρδιές όλης της χώρας, κάνοντας 100 γύρους του κήπου του πριν από τα 100α γενέθλιά του. Συγκεκριμένα, έκανε γύρους στον κήπο του σπιτού του με τη βοήθεια ενός "Πι" ώστε να τραβήξει κόσμο να κάνει δωρεές διαδικτυακά και να μαζευτούν 1.000 λίρες, όμως η ανταπόκριση που βρήκε από πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη ήταν πρωτοφανής και το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε έμεινε στην ιστορία αφού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο... .

 

 «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους.

Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.  «Περάσαμε ώρες μιλώντας μαζί του, φέρνοντας στο μυαλό μας αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και από την υπέροχη μητέρα μας. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα», αναφέρουν οι δύο γυναίκες.

 «Ο τρόπος που έζησε την προηγούμενη χρονιά ο πατέρας μας δεν ήταν τίποτα λιγότερα από σπουδαίος. Ένιωσε ξανά νέος και έκανε πράγματα που ονειρευόταν. Παρόλο που βρέθηκε μέσα σε τόσες καρδιές για τόσο σύντομο διάστημα, ήταν ένας απίστευτα καλός πατέρας και παππούς και θ μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας», αναφέρουν η Χάνα και η Λούσι.

Δήλωσαν μάλιστα ότι η φροντίδα που έλαβε από το NHS ήταν «εξαιρετική»,(σ.σ. η εισαγωγή του έγινε την περασμένη Κυριακή όταν και αντιμετώπισε προβλήματα με την αναπνοή του) ενώ τόνισαν ότι το ιατρικό προσωπικό ήταν «άψογοι επαγγελματίες».

 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters, AFP

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News