Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜας πετάνε εκτός ..ζώνης Σένγκεν

Μας πετάνε εκτός ..ζώνης Σένγκεν

|

Διετή έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν ενδέχεται στις 17/12 να ζητήσουν οι χώρες μέλη της ΕΕ για την Ελλάδα – Τι λέει ο αρμόδιος υπουργός κος Μουζάλας 

Εσωτερικό έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν» αποκαλύπτει την πρόθεση αρκετών κρατών μελών της Ε.Ε. να επαναφέρουν τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα του χώρου για δύο χρόνια «όπου εντοπίζονται συνεχείς σοβαρές ελλείψεις σχετικά με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων», την άμεση αποστολή επιχειρησιακής ομάδας της FRONTEX στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και την ανάπτυξη ομάδων ταχείας επέμβασης στα σύνορα με τρίτες χώρες (rapid border intervention teams – (RABITs), ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Στο εσωτερικό έγγραφο της προεδρίας με αποδέκτη την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της Ε.Ε. (COREPER) και το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο (3-4 Δεκεμβρίου), γίνεται λόγος για «αδυναμία ορισμένων κρατών μελών να διαφυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.» και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση του κεκτημένου του χώρου Σένγκεν.

Εξ αυτού η Προεδρία καλεί το Συμβούλιο να εξετάσει τέσσερα σημαντικά ζητήματα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και η τρομοκρατική απειλή:

Η καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη μέλη σε περίπτωση επαναφοράς ελέγχων στα σύνορά τους

Η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων

Η αύξηση των ελέγχων για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση

Η αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα

Η κυβέρνηση μιλά για εχθρικό κλίμα στην Ευρώπη

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, με δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκούς κύκλους που αναπαράγουν το εχθρικό κλίμα προς την Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή της η κα. Γεροβασίλη σημειώνει ότι «στο πλαίσιο της Ε.Ε ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδος από τη Συνθήκη Σένγκεν. Ωστόσο αναπαράγονται αναληθή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε αυτό, προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στην Ελλάδα για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

Όπως γράφει η κυβερνητική εκπρόσωπος «Η χώρα υλοποιεί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις», αλλά «Δυστυχώς υπάρχουν ευρωπαϊκοί κύκλοι που επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να πιστεύουν ότι το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να χτιστεί με φοβικά αντανακλαστικά, φράχτες και αποκλεισμούς. Οι ίδιοι κύκλοι αναπαράγουν τις τελευταίες μέρες το εχθρικό κλίμα προς την Ελλάδα με την απαράδεκτη απειλή περί εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν. Και δυστυχώς, κάποιοι στην Ελλάδα υιοθετούν άκριτα αυτές τις προσεγγίσεις».

Το παραδέχτηκε ο Μουζάλας

Υπαρκτή, παραδέχθηκε πως είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συζήτηση περι αποβολής της Ελλάδας από την συνθήκη του Σένγκεν, ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας ενώ προέβλεψε ότι στην αυριανή Σύνοδο των αρμόδιων ευρωπαίων υπουργών «θα επιχειρηθεί να περάσουν δύσκολα πράγματα για την χώρα μας».

Ο υπουργός είπε ότι τουλάχιστον δύο επίτροποι προχώρησαν σε συζητήσεις για έξοδο της χώρας από την συνθήκη της Σένγκεν, σημείωσε ωστόσο ότι το έκαναν στο περιθώριο της συνεδρίασης.  Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και κυβερνητικές αστοχίες όπως η αδυναμία ολοκλήρωσης της δημιουργίας των «Hot Spots» εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, δηλαδή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου οπότε συγκαλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για να «υπάρξει θετική εικόνα».

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον διεθνή τύπο ότι η Ελλάδα δεν δέχεται τεχνική βοήθεια που της προσφέρουν οι ευρωπαίοι, παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που αν ισχύουν, εκθέτουν τους μηχανισμούς της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας μίλησε για «ψέματα και διαστρεβλώσεις» υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν έχουν προσφερθεί 400 μηχανήματα ταυτοποίησης, αλλά η Ελλάδα έχει ζητήσει 100 και της έχουν δοθεί μόλις 48. Ειπε ότι, αυτή την στιγμή υπάρχουν στην χώρα 40 άνδρες της Frodex ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει 1.600, προσθέτοντας ότι οι 40 εργάζονται ώρες γραφείου, αρνούμενοι να κάνουν υπερωρίες την στιγμή που οι άνδρες της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού δουλεύουν επι 24ωρου βάσεως. Παράλληλα, είπε ότι το υπουργείο έχει ζητήσει από την Frondex την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και όχι των χερσαίων με την ΦΥΡΟΜ. Την ίδια στιγμή όμως ,ομολόγησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της, παραδοχή, που το τελευταίο διάστημα αξιοποιείται από όσους στην ΕΕ θέλουν να καταστήσουν την χώρα μας παρία της συνθήκης του Σένγκεν.

«Αληθεύει ότι οι επίτροποι έκαναν τέτοια συζήτηση; (σ.σ. για έξοδο της χώρας από την συνθήκη της Σένγκεν)» αναρωτήθηκε ο κ. Μουζάλας για να απαντήσει «από ότι ξέρω δύο το έκαναν εκτός συνεδρίασης» για αν προσθέσει όμως πως «Αυτό το θέμα δεν το ανοίγει η Επιτροπή αλλά συγκεκριμένες χώρες όπως η Ουγγαρία που συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο στους πρόσφυγες… Όμως η κυρία Μέρκελ και η Γερμανία δεν το υποστηρίζει. Είναι λάθος να λέμε ότι η Ευρώπη συζητά αυτό το ενδεχόμενο. Το σωστό είναι να λέμε ότι συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης πάνε να δημιουργήσουν πρόβλημα στην χώρα μας».

Επίσης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει το έγγραφο με το σχέδιο 2ετούς αποβολής της Ελλάδας από την Σένγκεν σημειώνοντας όμως ότι «Το χαρτί είναι από τα κείμενα και συζητούνται μέχρι να βγει το τελικό κείμενο της Παρασκευής. Δεν αποτελεί θέση της ΕΕ και της Επιτροπής. Εχει μπει στην συζήτηση. Αυτό θα μπορούσε να το έχει κάνει Ούγγρος. Αν για παράδειγμα κάποιος έλεγε ότι πρέπει οι μετανάστες να έρχονται με ταχύπλοα και κρατική δαπάνη από την Τουρκία θα συζητούταν και θα απορριπτόταν».

Ειδικότερα,, ο υπουργός είπε: «Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει θόρυβος σε σχέση με την προοπτική ότι κάποια κράτη ζητούν να φύγουμε από την συνθήκη Σένγκεν γιατί δεν ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Έχει γίνει πιο έντονος ο θόρυβος την τελευταία εβδομάδα και οι λόγοι κατά την άποψή μου είναι ότι την Παρασκευή έχουμε Συμβούλιο στην Ευρώπη όπου θα επιχειρηθεί να περάσουν δύσκολα πράγματα για την χώρα μας. Γιατί αυτοί που προκαλούν τον θόρυβο θέλουν να καθησυχάσουν την κοινή τους γνώμη που για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη με κινούμενες μάζες μεταναστών και προσφύγων. Επίσης γιατί ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτή είναι μια Αριστερή κυβέρνηση και έχει αγκυλώσεις».

Ψέμματα και αλήθειες 

Επισήμανε ωστόσο ότι «Όλα αυτά στηρίζονται στο ψέμα, σε απόκρυψη, σε διαστρέβλωση και σε αδυναμίες που επέδειξε η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά» είπε ο κ. Μουζάλας και εξήγησε:

– Αναφορικά με τα ψέματα: γράφηκε ότι μας έδωσαν 400 μηχανήματα καταγραφής (Γιούροντακ) και δεν τα παίρνουμε. Έχουμε ζητήσει 100 και μας έδωσαν μόνο 48. Κάθε φορά καταθέτουμε έγγραφο και ζητάμε μηχανήματα. Μας έδωσαν 48 εκ των οποίων τα 12 η Γερμανία ως ευγενική ενέργεια.

– Μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε συνεργασία με Frontex: σας λεω ότι έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Έχουμε ζητήσει 318 ανθρώπους από την Frontex και έχουμε στο έδαφος κάθε μήνα μόνο 40 οι οποίοι έχουν το ωράριο της δικής τους χώρας και μόνο μετά από πίεση δουλεύουν 2 ώρες βάρδιες ενώ οι δικοί μας 24ωρες! Τον Σεπτέμβριο ζήτησα 1.600 άνδρες επι συγκεκριμένου οδικού χάρτη. Παραμένουν 49 άνθρωποι κάθε μήνα.

– Για τα ειδικά κομάντο της Frontex : Μας κατηγορούν ότι τα αρνούμαστε. Ηδη από τον Ιούλιο έχουμε ζητήσει περισσότερα κομάντο από αυτά που έχουμε για ta θαλάσσια σύνορα αλλά δεν μας έχουν δοθεί. Προχθές το έκανα πάλι. Τα κομάντο και την Frontex δεν τα θέλουμε στα χερσαία σύνορα με ΦΥΡΟΜ αλλά στα θαλάσσια.

– Υπάρχει άποψη και κατηγορία ότι εμείς αρνιόμαστε να κάνουμε επιστροφές. Εμείς συνεχίζουμε τις επιστροφές στις χώρες που δέχονται όπως Γεωργία – Αλβανία. Προσπαθούμε σε Τουρκία και Πακιστάν και δεν δέχονται. Την ημέρα που κάναμε την πρώτη απόπειρα για συμβολικούς λόγους ετοιμάσαμε την επιστροφή 62 για Πακιστάν και μας τους γύρισαν πίσω. Χθες βραδυ στείλαμε ξανα 39 με αεροπλάνα Frontex και δέχθηκαν τους 20. Υπάρχει και ζήτημα οικονομικό. Θεσμικά τα αναλαμβάνει Οργανισμός Μετανάστευσης αλλά δεν έχει εκταμιεύσει ακόμα λεφτά. Εχθές εκταμίευσε μόνο.

– Relocation σε άλλη χώρα Ευρώπης:  Καναμε το πρώτο και έχουμε άλλους 160 ανθρώπους που περιμένουν αλλά δεν υπάρχουν χρήματα.

– Πολιτική προστασία: Μας λένε ότι δεν ζητήσαμε. Εγω όσο είμαι υπουργός  αρνιέμαι γιατί δεν υπάρχει κατάλληλος μηχανισμός για να γίνει αποδεκτή η πολιτική προστασία. Είναι πολύ δύσκολο σε αυτό το ρεύμα 4 – 10 χιλ προσφύγων και μεταναστών που δεχόμαστε καθημερινά να καθορίζουμε τις ανάγκες. Τώρα που τα χοτ σποτς έχουν πάρει το δρομο τους καθορίζουμε τις ανάγκες και ζητήσαμε πολιτική προστασία, φορτηγά και άλλα που δικαιούμαστε.

-Hot spots : Εχουμε καθυστέρηση και με δική μας ευθύνη. Αν όλα είχαν γίνει θα μπορούσαμε να είμαστε 10-15 πιο μπροστά σήμερα. Στην Μυτιλήνη είναι έτοιμο το. Στην Χίο λειτουργεί προσωρινό κέντρο ταυτοποίησης. Στην Κω και Λέρο θα έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου και θα τα χτίσει ο στρατός.  Στην Χίο υπάρχει άριστη συνεργασία με Δήμαρχο που αγόρασε εργοστάσιο και στα μέσα Ιανουαρίου θα έιναι έτοιμο. Στην Σάμο έχουμε δυσκολίες… Την δακτυλοσκόπηση πάντως την κάνουμε. Στην Μυτιλήνη μέσα σε 2 βραδιές πρέπει να ταυτοποιήσουμε 2 χιλ. άτομα. Γι αυτό και ζητάμε 100 μηχανήματα και 1.600 αστυνομικούς από την Frontex.

Για τα σενάρια εξόδου από την συνθήκη Σένγκεν υποστήριξε ότι «μια σοβαρή εφημερίδα αντέγραψε τους F.T. που γράφει ψέματα. Εχω δηλώσεις Αβραμόπουλου που παρουσιάζεται λες και λέει ότι θα μας διώξουν από την Σένγκεν. Ο Αβραμόπουλος μάλλον μας βοηθά και μάλλον είναι θετική η δήλωση του γι εμας.  Εχω δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λεει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Σένγκεν». Είπε ότι το όλο θέμα άνοιξε μετά από γράμμα που απέστειλε στο κολέγιο επιτρόπων ο επίτροπος Υγείας της ΕΕ μετά από επίσκεψή του στην Μυτιλήνη. Υποστήριξε όμως ότι το γράμμα παρεξηγήθηκε. «Δείχνει να μας καθυβρίζει αλλά δεν το κάνει».

Αναφορικά με το πρόβλημα που εντοπίζεται στην Ειδομένη είπε ότι «πρέπει να σταματήσει η κατάσταση. Την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση αλλάζει. Να δούμε χωρίς αιματηρή βία πως θα αλλάξει. Υπάρχει χτύπημα για το εμπορικό ισοζύγιο. Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι «βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου». Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία. Γράψαμε γράμμα στον Αβραμόπουλο που του εξηγούμε ότι πρέπει να γίνει σταθμός πιστοποίησης στα σύνορα. Ζητάμε να στείλει την Frontex στην Ειδομένη για να κανει καταγραφή και αυτοί ήρθαν για επιχειρήσεις, φύλαξη συνόρων, συλλήψεις και διάφορες περιπολίες με Σκοπιανούς».

Τέλος, για την απειλή του «εγκλωβισμού» μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας ειπε ότι « θα υπάρξει εγκλωβισμός που θα μπορούμε γρήγορα να αντιμετωπίσουμε: όχι με λουλούδια ούτε με ξύλο αλλά με επιχειρηματικό τρόπο» ενώ υποστήριξε ότι σε 4-5 ημέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει.

Δραματική παρέμβαση Αβραμοπόπουλου

Ο Έλληνας Επίτροπος έκανε δραματική παρέμβαση για το θέμα αυτό στη σημερινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την Ελλάδα. Ο κ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του στην Καθημερινή, τόνισε ότι «η άμεση και πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων σε πρόσφατα συμβούλια, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλα τα Κράτη Μέλη θα ενισχύσει την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων αλλά και θα επαναφέρει τον έλεγχο στα βόρεια σύνορα, όπου μη ταυτοποιημένοι μετανάστες προσπαθούν να συνεχίσουν τη πορεία τους προς τα βόρεια». Διευκρίνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη βάση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων». «Μέχρι τη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου η κατάσταση πρέπει να έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας: «Eίμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βάλει τέλος στις θεωρίες, είτε περί κατάρρευσης της ζώνης Σένκγεν, είτε περί εξόδου της χώρας από αυτή»

Πηγή Koolnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...