Νάξος - Φιλώτι: Ο Δημήτρης Γρατσίας ο εκλεκτός για τη θέση του δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Τον Ναξιώτη από το Φιλώτι, Δημήτριο Εμμανουήλ Γρατσία, μέχρι σήμερα Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρότεινε για την πλήρωση θέσης Έλληνα Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας στο Υπουργικό Συμβούλιο της 30ης Νοεμβρίου 2020.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε και την ανανέωση της θητείας του Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα κ. Αθανασίου Ράντου στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι δύο εισηγήσεις εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται πως, μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας, η συγκυρία έφερε την Ελλάδα να είναι η χώρα που θα προτείνει το πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη θητεία (λόγω αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας) θα ισχύσει έως στις 6 Οκτωβρίου 2021. Όμως η «συνδιάσκεψη – των χωρών- συμφωνεί επίσης ότι η Ελλάδα θα προτείνει την ανανέωση αυτής της θητείας για περίοδο έξι ετών, δηλαδή από την 7η Οκτωβρίου 2021 έως την 6η Οκτωβρίου 2027».

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε χθες η Χάιδω Μουστάκη για την τιμή που λαμβάνει ένας συντοπίτης μας, που οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Φιλωτίου θα τον αναγνωρίσουν από το προσωνύμιο του μπαμπά Μανώλη «Τσιτωτός» Γρατσία. Μάλιστα μεταφέρει και εικόνα (φωτό από αρχείο Κατερίνας Ψαρρά - Παλιό Φιλώτι ) από την Δ' Δημοτικού όταν αμφότεροι ήταν στην ίδια τάξη...

«Συγκίνηση,περηφάνια, καύχημα και εύγμα για τον τόπο μας μα και για όλη την πατρίδα μας η ύψιστη τιμή στο πρόσωπο σου από την επίσημη πολιτεία: Η πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τη θέση του ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ σε σένα τον Δημήτρη Γρατσία ,τον αγαπημένο συμμαθητή μου και λίαν προσφιλή στην ναξιώτικη κοινωνία .

Μέσα στο συναπάντημα των χρόνων στου νου και της μνήμης τη λυτρωτική καταφυγή, ιθύω, αναζητώ συχνά την ικμάδα των εικόνων, εκείνων που ποτίζουν με στάλες αθάνατης επανεκκίνησης σε  ο,τι ιερό και αγαπημένο έχει περάσει .

Η λευκότητα στο πρόσωπο σου Δημήτρη - έτσι σε έβλεπα  ..διαυγή, καθάριο - η άπειρη καλοσύνη της ματιάς σου , η υπομονή σου όταν ασφυκτικά σε κυκλώναμε σε κείνο το ψηλό ξύλινο θρανίο (στην Δ' Δημοτικού) αποζητώντας τη σοφή σου βοήθεια στην τάξη  ..ήρθαν στο νου μου, σήμερα, πληροφορούμενη την ύψιστη τιμή, σε σένα, το Δημήτρη, γιο των αξιοσέβαστων στην ναξιώτικη κοινωνία και πέραν των ορίων αυτής, γονιών κ. Εμμαν. Δ. Γρατσία (Τσιτωτός) δάσκαλος σπουδαίος του πνεύματος υπηρέτης και της μελιηδούς προς όλους  κ. Κατερίνας Γρατσία ( Νικολάκη του παπά Αποστόλη )

Μια θέση που συνάντησε τον τέλειο εκφραστή της ! Η δικαιοσύνη, η σεμνότητα, το αίσθημα δικαίου, που από μικρός εφάρμοζες στην μικρή κοινωνία του σχολείου μας, η θαυμαστή "ταπεινή " οξυδέρκεια σου, είναι στοιχεία για τα οποία η πατρίδα μας, δικαίως θα επαίρεται σαν την εκπροσωπείς, εσύ, ως ο  Έλληνας Δικαστής, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News