Νιγηρία: Κατέβασε τα αεροπλάνα λόγω αύξησης καυσίμων (!!!)

Νιγηρία - Αεροπλάνα

Το περιμέναμε; Μπα... Το είδαμε όμως. Η Νιγηρία είναι η πρώτη χώρα του κόσμου που προσγειώνει τα αεροπλάνα, λόγω των ακριβών καυσίμων.

Οι αεροπορικές θα «διακόψουν τη λειτουργία τους σε όλη τη χώρα» επ΄ αόριστον ανέφερε η ένωσή τους. Μόνο μία εταιρεία, η Ibom Airlines, επέλεξε να εξαιρεθεί από τη διακοπή λειτουργίας, επικαλούμενη τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της.

Οι 23 αεροπορικές εταιρείες της Νιγηρίας δηλώνουν ότι επιδοτούσαν τις πτήσεις τους τέσσερις τελευταίους μήνες, αλλά αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν το κόστος, καθώς η τιμή των καυσίμων αεροσκαφών έχει υπερτριπλασιαστεί στη χώρα, στα 1,68 δολάρια ανά λίτρο.

Τα καύσιμα αποτελούν σημαντικό μέρος του κόστους για τις αεροπορικές. Η αύξηση του κόστους ανεβάζει τις τιμές των εισιτηρίων, κάτι που με τη σειρά τους αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες, ειδικά σε αγορές που είναι πιο ευαίσθητες στην άνοδο των τιμών.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα καύσιμα αποτελούν σημαντικό μέρος του κόστους για τις αεροπορικές. Η αύξηση του κόστους ανεβάζει τις τιμές των εισιτηρίων, κάτι που με τη σειρά τους αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες, ειδικά σε αγορές που είναι πιο ευαίσθητες στην άνοδο των τιμών.

«Πολλές από τις αεροπορικές λειτουργούν ήδη χάνοντας χρήματα. Η όποια περαιτέρω αύξηση των τιμών θα τις ‘σκοτώσει’», λέει στο Bloomberg ο Victor Enwezor, του tour operator Leisure Afrique.

Η προσγείωση των πτήσεων θα πλήξει τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήδη προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης για φέτος και του χρόνου.

Με πληροφορίες από την σελίδα airnews.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News