Νόμιμες οι up skirt

Μία γυναίκα δικαστής προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο με την απόφασή της ως επικεφαλής δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον. Τι έκανε; Εξέδωσε απόφαση με την οποία αθωώθηκε άντρας από την Βιρτζίνια που κατηγορούνταν ως ηδονοβλεψίας επειδή φωτογράφιζε γυναίκες κάτω από τις μίνι φούστες τους (λέγονται και up – skirt στην αργκό).  Το περιστατικό έγινε το 2013 όταν ο Christopher Cleveland έβγαζε φωτογραφία γυναίκες κάτω από τις μίνι φούστες τους, ενώ αυτές βρίσκονταν στο Lincoln Memorial. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στην φωτογραφική του μηχανή δεκάδες φωτογραφίες γυναικών, όμως η δικαστής Juliet McKenna τον έκρινε αθώο.

Ποια ήταν η ετυμηγορία που προκαλεί ερωτηματικά ως προς τον τρόπο σκέψης της; «Το δικαστήριο δεν βρήκε στοιχεία ενοχής γιατί αν κάποια γυναίκα ντύνεται έτσι (με μίνι) και κυκλοφορεί μέρα, σε τόσο κόσμο, σίγουρα δεν θέλει ιδιωτικότητα". Πρόσθεσε επίσης ότι ο Cleveland δεν έκανε τρομερή προσπάθεια για να τραβήξει φωτογραφίες και ούτε ήταν ακριβώς κάτω από την φούστα για να θεωρηθεί ηδονοβλεψίας.

Να σημειωθεί ότι φέτος το καλοκαίρι είχαμε δύο επίσης παράξενες αποφάσεις πάνω στο ίδιο θέμα, τις μίνι φούστες. Δικαστήριο του Τέξας είχε αποφανθεί ότι οι φωτογραφίες κάτω από το μίνι, είναι προστατευόμενες ως μέσο ελευθερίας της έκφρασης. Και στη Νότια Κορέα, η πρόεδρος της χώρας, Παρκ Γκέουν Χιε, ενέκρινε κυβερνητικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται και επίσημα οι μίνι φούστες. Αυτό σημαίνει ότι όσες γυναίκες φορούν κοντές φούστες θα πληρώνουν πρόστιμο περίπου 50 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News