Ο άγνωστος ήρωας που έσωσε το παιδί που έπεσε από τον 5ο όροφο

O άντρας που διακρίνεται στη φωτογραφία να κρατά ένα μικρό κορίτσι αγκαλιά στο στήθος του και να κοιτά έντρομος ψηλά φέρεται σύμφωνα με το Channel 4 να είναι ο ήρωας που κατάφερε να τη σώσει.  

Λίγες ώρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Λονδίνο, κυκλοφόρησαν οι μαρτυρίες για μια συγκλονιστική στιγμή με μια μητέρα που έριξε από παράθυρο το παιδί της καθώς οι φλόγες τύλιγαν το διαμέρισμά της. Η απελπισμένη μητέρα έβγαλε το παιδί στο παράθυρο και το έριξε στο κενό ελπίζοντας να το πιάσει κάποιος. Και ο άντρας αυτός κατάφερε με μια θεαματική κίνηση να σώσει το μικρό παιδί που έπεσε από τον πέμπτο όροφο.

Αυτές οι δύο φωτογραφίες τον δείχνουν να κρατά το κοριτσάκι στη αγκαλιά του μερικά δευτερόλεπτα μετά τις δραματικές στιγμές.  

screen-shot-2017-06-15-at-234352jpg.jpg

kkk.png.jpg

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα του κοριτσιού είναι μεταξύ αυτών που δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το φλεγόμενο κτίριο.  

Μια ένοικος της πολυκατοικίας που ήταν μπροστά στη στιγμή περιγράφει: «Η μητέρα είχε το κεφάλι του μικρού κοριτσιού τυλιγμένο σε μια πετσέτα, την κρατούσε έξω από το παράθυρο και φώναζε για βοήθεια. Η φωτιά φούντωνε πίσω της και το διαμέρισμα ήταν γεμάτο καπνό. Ο άντρας της φώναζε "Πετάξτε την, θα την πιάσω" και εκείνη στην αρχή έλεγε "Όχι. Δεν μπορώ!"Οι καρδιές όλων σταμάτησαν, αλλά ο Pat κατάφερε να την πιάσει σαν μια μπάλα ράγκμπι»   

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή ενδελεχούς δημόσιας έρευνας για την πυρκαγιά που κατέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (χθες) ένα πολυώροφο κτίριο εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι και δεκάδες ακόμη να τραυματιστούν, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό.

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος θέλει απαντήσεις και είναι απολύτως σωστό και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα δίνω την εντολή για ενδελεχή δημόσια έρευνα για αυτή την καταστροφή. Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη, πρέπει να έχουμε μια εξήγηση», είπε σήμερα. «Ο κόσμος πρέπει να λάβει απαντήσεις, η έρευνα θα τις δώσει».  

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News