Οι Αμερικάνοι χτίζουν σπίτια για τους άστεγους...Εμείς?

Το καλύτερο σημείο του να μοιραζόμαστε μια κοινότητα με τους συνανθρώπους μας είναι όταν μας δίδεται η ευκαιρία να προσέχουμε αληθινά ο ένας τον άλλον σε περιόδους ανάγκης. Το να είσαι άστεγος είναι ένα μείζον πρόβλημα της κοινωνίας, κι εκεί που κάποιοι έχουν μείνει απλοί παρατηρητές αυτής της μάστιγας, οι άνθρωποι στο Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί ένας άνθρωπος πρέπει να είναι αναγκασμένος να μένει στους δρόμους, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν καμία άλλη επιλογή… Ειδικά προγράμματα, φιλανθρωπίες και καταφύγια υπάρχουν ήδη, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για κάτι καλύτερο.

Σε πολλές περιπτώσεις, φτάνουμε σε ένα φαινομενικά «φυσιολογικό» συμπέρασμα ότι ο κάθε άστεγος είτε θέλει να είναι άστεγος είτε είναι ναρκομανής κι έτσι τρώει αποκλεισμό από την «παραδοσιακή» αγορά εργασίας.

Ένα ευκαταφρόνητο ποσοστό ανθρώπων που ζουν σήμερα στο δρόμο είναι βετεράνοι πολέμου!!! που έχουν δώσει μάχη να συμβαδίσουν πάλι σε μια κανονική κοινωνία. Χάρην στο πρόγραμμα Missouri organization Veterans Community Project, τώρα υπάρχει ένα ολόκληρο χωριό από σπίτια «μινιατούρες» για να διαμείνουν οι άστεγοι βετεράνοι πολέμου.

Το χωριό αυτό χτίστηκε μέσα σε 4 εκτάρια γης και εμπεριέχει αρκετά μικρά σπίτια για τους βετεράνους. Η κατασκευή αυτού του απίθανου χωριού ξεκίνησε το 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί κάπου στα μέσα της χρονιάς, διότι ο πρωταρχικός σκοπός αυτού του πρότζεκτ είναι να βγάλουμε αυτούς τους ήρωες από τους δρόμους και να τους διαθέσουμε ένα κατάλληλο μέρος να μείνουν.

Όχι μόνο δεν δίνουν αυτά τα σπίτια στους βετεράνους μια διαφυγή από τους δρόμους αλλά θα τα παραλάβουν πλήρως εξοπλισμένα με ηλεκτρισμό και νερό. Το Veterans Community Project έχει την πλήρη ευθύνη να προμηθεύει στους ανθρώπους αυτούς τα πράγματα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να εγκλιματιστούν πίσω στην κοινωνία – και χάριν στις υπέρογκες προσπάθειες των εθελοντών, οι ήρωες αυτοί του έθνους θα λαμβάνουν ακριβώς τη βοήθεια που χρειάζονται.