Οι Τούρκοι ...ξεφύγουν "Εξω από τα νησιά μας Ελληνες"

Τι ήθελε και τα σκέφτεται αυτά η Ελληνική Κυβέρνηση… Αφού ξέρει ότι οι γείτονες… ερεθίζονται. Και αντιδρούν άμεσα και φτάνουν στο σημείο να απαιτούν ακόμη και την έξωση των Ελλήνων από τα νησιά του Αιγαίου. Όχι δεν είναι αστείο. Είναι η νέα αξίωση των γειτόνων μας…. Και πως ξεκίνησε αυτό; Πολύ απλά πριν από δύο ημέρες η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διά του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντοριναίου εκδήλωσε ενδιαφέρον για αξιοποίηση και εγκατάσταση ελλήνων πολιτών σε 28 μικρές νήσους του Αιγαίου, ώστε αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα. Όμως ο βασικός λόγος έχει να κάθε με εθνικούς λόγους. Και όπως ήταν λογικό, τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ξεσάλωσαν…

Και αναφέρονται εκτενώς στο έγγραφο που απέστειλε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Σύμφωνα με τον κύριο Σαντορινιό, το σχέδιο αυτό εντάσσεται στην στρατηγική 2014-2020 που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Κύπρος [στο Αιγαίο]» και συνεχίζουν «σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση για το σχέδιο μετεγκατάστασης Ελλήνων πολιτών στα νησιά, ενώ και το υπουργείο Άμυνας της χώρας είναι σύμφωνο με την πράξη αυτή.»

Συνεχίζουν δε «Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει χτίσει νόμιμα φυλάκια στις Οινούσσες, ένα μικρό νησάκι δίπλα στη νήσο Παναγιά». Μάλιστα εμφανίζονται απόλυτα ευθυγραμμισμένα με την εθνική τους πολιτικής αμφισβητούν το καθεστώς στα συγκεκριμένα νησιά και ζητούν την παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Αμύνης, ώστε να διαφυλαχθούν τα τουρκικά συμφέροντα της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου.

Κάντε επίθεση

Μην ξεχνάμε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει μία τεράστια επιχείρηση από την πλευρά της Τουρκίας για την αλλαγή του status Quo στο Αιγαίο… Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί συνεχώς την Συνθήκη της Λωζάννης πιέζοντας στο καθεστώς των νησιών, ενώ το δικό τους παιχνίδι παίζουν οι αντιπολιτευόμενοι Κεμαλιστές… Αξιοσημείωτη είναι η πρόσφατη παρέμβαση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου – ηγέτη των Κεμαλιστών – ο οποίος βγήκε ανοιχτά και προκάλεσε τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει «επέμβαση» στο Αιγαίο. «Είπαν ότι είναι εθνικιστές, αλλά στα χαρτιά μόνο είναι εθνικιστές», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου… αμφισβητώντας τον εθνικισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

«Εμείς λέμε ‘‘στα 18 νησιά στο Αιγαίο, που η Ελλάδα ύψωσε σημαία, γιατί δεν επεμβαίνετε;’’ Και εκείνοι λένε ‘‘έχουμε σημαντικότερη δουλειά’’. Τρέχουν πίσω από το Προεδρικό σύστημα. Παζαρεύοντας τη χώρα, δεν μπορεί να έρθει το Προεδρικό σύστημα. Και δε θα φέρουμε το Προεδρικό σύστημα». Και εκτός του Ερντογκάν, ο Κιλιτσντάρογλου έχει προκαλέσει νωρίτερα και τον πρώην πρωθυπουργό Μπ. Γιλντιρίμ λέγοντας «να πάρει πίσω» 18 νησιά από την Ελλάδα και να «κρατήσει» την Κύπρο, αν και η αλήθεια είναι ότι οι γείτονες έχουν χάσει το μέτρημα: τη μία λένε για 18 νησιά, την επόμενη για 16 και κάποιοι άλλοι φτάνουν τα 25.

Όλα δικά μας

Ο καλύτερος όλων πάντως είναι ο Μελίχ Γκιουκτσέκ, Δήμαρχος Άγκυρας και πρόεδρος της Οσμάνλισπόρ – αντιπάλου του Ολυμπιακού στη φάση των 32 του Europa League, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, χάρτη στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά νησιά. Μάλιστα, όπως σημειώνει περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο ίδιος σχολιάζει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη». Κίνηση που προκάλεσε τον χλευασμό των συμπατριωτών του καθώς ο χάρτης που δημοσίευσε ήταν του «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και δείχνει τα νησιά που οργανώνει τουριστικές εκδρομές.