Ολλανδία: Ετών 107 και νίκησε με ...νοκ άουτ τον Covid-19

Μια Ολλανδέζα ηλικίας 107 ετών κατάφερε να αναρρώσει πλήρως από τον νέο κορωνοϊό και η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η Κορνέλια Ρας αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, την επομένη των γενεθλίων της, μετά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή και 40 άλλοι που εκκλησιάστηκαν διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό και δώδεκα από αυτούς έχουν έκτοτε καταλήξει. 

Ωστόσο οι γιατροί είπαν τη Δευτέρα στην Ρας ότι νίκησε την ασθένεια.

AD Rotterdams [email protected]

Een dag na haar 107e verjaardag kreeg Ras koorts: corona. Maar ze is genezen! https://www.ad.nl/rotterdam/nuchtere-cornelia-ras-107-geneest-van-corona-dit-hadden-we-niet-verwacht~a19388fc/ …

Nuchtere Cornelia Ras (107) geneest van corona: ‘Dit hadden we niet verwacht’

Cornelia Ras uit Sommelsdijk is 107 jaar oud en woont in één van de zwaarst getroffen zorgcomplexen van het land. Toch kreeg de grote uitbraak haar er niet onder: ze is officieel genezen van corona....

ad.nl

 

«Δεν περιμέναμε να επιζήσει», δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα AD η ανηψιά της, Μαάικε ντε Χρόοτ. «Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ'ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε.

Η υπεραιωνόβια Κορνέλια Ρας μπορεί να είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη που επέζησε από την πανδημία τουCovid-19.

Πριν από την Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του νέου κορωνοϊού που έχει καταγραφεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ