Ουγκάντα: Βουλευτής παροτρύνει τους συμπατριώτες του να δέρνουν τις γυναίκες τους

«Ως άνδρας, πρέπει να τιμωρείς τη σύζυγό σου. Να την αγγίζεις λίγο, να τη χτυπάς κάπως για να την κάνεις πραγματικά να λογικευτεί», δήλωσε ο Onesimus Twinamasiko, μέλος της Βουλής στην Ουγκάντα και μάλιστα μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού NTV. Δήλωση (δείτε εδώ) που ήρθε σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την ολοένα αυξανόμενη οικογενειακή βία… Τα λόγια του όμως προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media, καθώς πολλοί απαιτούσαν μέχρι και την παραίτησή του.

Ανάμεσά τους και η Diana Kagere – μέλος του Κέντρου για την ενδοοικογενειακή βία – η οποία μιλώντας στην κάμερα του BBC τόνισε ότι « ο κος Twinamasiko θα πρέπει να απολογηθεί σε όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει ανάλογη εμπειρία βίας. Το σχόλιο του ήταν αισχρό και θα πρέπει να το αποσύρει άμεσα. Αποτελεί σοκ για εμάς να ακούμε ένα μέλος της Βουλής να εκφράζεται και να δικαιολογεί την βία…»
Οταν επιχείρησε δε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ο βουλευτής μάλλον τα έκανε χειρότερα. «Δεν εννοώ ξυλοδαρμούς που προκαλούν τραυματισμούς ή θάνατο. Αλλά ένα χαστούκι... θα ήμουν εντάξει! Γιατί θα με ανακαλούσε στην τάξη. Μια φορά με είχε χαστουκίσει η σύζυγός μου και ήμουν ΟΚ με αυτό, γιατί τακτοποιήσαμε τις διαφορές μας. Και εγώ την χαστούκισα μια φορά. Με είχε αδικήσει», δήλωσε στο BBC.

Να σημειώσουμε τέλος ότι με βάση τα στοιχεία της Κυβέρνησης μία στις πέντε γυναίκες από 15 έως 49 ετών έχουν πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας…