παραλία μόνο για γυναίκες με μπικίνι

Σάλο έχει προκαλέσει στην γειτονική Τουρκία η μετατροπή της ακτής Sarısu στη νότια Antalya, σε παραλία αποκλειστικά για γυναίκες. Η πρόσβαση στην παραλία είναι δωρεάν, και φιλοξενεί γυναίκες, οι οποίες δε θα μπορούσαν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε άλλη παραλία της χώρας, φορώντας… μπικίνι.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, η παραλία που μόλις πριν λίγες ημέρες καθιερώθηκε ως αποκλειστικά αφιερωμένη στις γυναίκες λουόμενες της χώρας, θεωρείται ταμπού για τους ντόπιους, αποτελώντας κάτι σαν τις παραλίες γυμνιστών της Δύσης.  «Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στη γειτονιά Konyaaltı της Antalya και τη βρήκα εύκολα με τη βοήθεια των πινακίδων. Εδώ, κανείς μπορεί να βρει μαγαζιά για κεμπάπ και ψαροταβέρνες, έναν κήπο και μια αγορά που αποτελείται από σουπερ μάρκετ και έξι άλλα καταστήματα», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, ενώ, όπως επισημαίνει ο απεσταλμένος της, «δεν ξέρω αν οφείλεται στην μόλις 4η ημέρα λειτουργίας της αλλά ήταν η καθαρότερη παραλία που έχω δει».Όπως αναφέρει η Hürriyet, η παραλία ήταν πλημμυρισμένη από κόσμο, οι 300 ξαπλώστρες της γεμάτες γυναίκες που απολάμβαναν τον ήλιο, όμως υπήρχε μια αίσθηση δυσφορίας στην ατμόσφαιρα. Δεν υπήρχαν κουβέντες ανάμεσα στις παρέες λουομένων, όλες κοιτούσαν η μία την άλλη με μια αίσθηση ανασφάλειας.

Η εφημερίδα εκφράζει τη στήριξή της σε αυτό το είδος της παραλίας, υποστηρίζοντας οτι είναι αντίστοιχη με το καθεστώς που επικρατεί στις παραλίες γυμνιστών και ενηλίκων, όμως δηλώνει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός οτι οι ιερείς της χώρας, οι οποίοι μάλιστα "πληρώνονται από την πολιτεία, κηρύττουν οτι είναι αμαρτία να χορεύουν μαζί γυναίκες και άνδρες".

Πηγή: www.tornosnews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News