Το πρωτοσέλιδο του «The Economist» για τον Τραμπ είναι απλά το καλύτερο όλων (pic)

Είναι υπέροχο. Είναι πραγματικά το καλύτερο. Ο λόγος για το πρωτοσέλιδο του γνωστού περιοδικού «The Economist». Έχουν πει πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα πραγματικό «δώρο» για τους κωμικούς και τους σατιρογράφος. Η αλήθεια πάντως είναι πως όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να κάνει κανείς πλάκα με κάτι που ... φοβίζει. Ο Τραμπ και η πολιτική που θα ακολουθήσει είναι δεδομένο πως αν μη τι άλλο προκαλούν ανησυχία.

Γι' αυτό κι όταν κάποιος τώρα καταφέρνει να συνδυάσει την σοβαρή επικαιρότητα με την πλάκα το αποτέλεσμα είναι απλά φανταστικό. Πως να μην χειροκροτήσουμε λοιπόν τους εμπνευστές του εντυπωσιακού πρωτοσέλιδου του περιοδικού The Economist οι οποίοι συνέδεσαν το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ με εκείνο του 1ου προέδρου των ΗΠΑ, του Τζορτζ Ουάσιγκτον και του πρόσθεσαν μία καρφίτσα η οποία γράφει «Θα γίνω τεράστιος».

Το άρθρο που περιλαμβάνει το περιοδικό και το οποίο αναφέρεται στην επικείμενη προεδρεία του Τραμπ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι αξιοσημείωτο πόσα λίγα φαίνεται να γνωρίζουν οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι αλλά και ολόκληρος ο κόσμος σχετικά με το πως προτίθεται να ηγηθεί ο Τραμπ.

Εκείνοι που τον υποστηρίζουν περιμένουν πως θα «ταρακουνήσει» τα πράγματα περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλων τα τελευταία 50 χρόνια.

Εκείνοι που του αντιτίθενται είναι πεπεισμένοι ότι θα φέρει χάος και καταστροφή, αλλά η απελπισία τους είναι απλά εικασία. Στο μόνο που όλοι συμφωνούν είναι ότι ο Τραμπ υπόσχεται να είναι ένα εντελώς νέο είδος Αμερικανού πρόεδρου.

Το ερώτημα είναι, τι είδους;»

Πηγή: