Σάμος: Συνελήφθη ο χειριστής της μοιραίας λέμβου

Ένας 24χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από μαρτυρικές καταθέσεις ως ο χειριστής της λέμβου με μετανάστες που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Μαρτίου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδάκια και ένας άνδρας, συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Ο 24χρονος, που είναι υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου, για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο, καθώς και για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Σάμου.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά " Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δώδεκα (12) αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε από βραδινές ώρες της 06/03/2019 μέχρι πρωινές ώρες της 07/03/2019, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σάμου, γνωρίζεται ότι από το Λιμεναρχείο Σάμου συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου, για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο καθώς και για παράνομη μεταφορά μεταναστών".

Να σημειώσουμε ότι στη λέμβο με τους μετανάστες που βυθίστηκε επέβαιναν συνολικά 12 άτομα. Πλήρωμα πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού και περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου συνολικά 11 μετανάστες, εκ των οποίων τρία παιδιά, τα δύο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο παιδιών, τα οποία ήταν αδέλφια, ενώ αργότερα περισυνελέγη και η σορός ενός άνδρα, που ήταν ο πατέρας τους. 

Με πληροφορίες και φωτογραφία (Αρχείου) από το ΑΠΕ - ΜΠΕ