Σουβενίρ αντάξιο ενός Σεϊχη

Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Η περιουσία του – σε προσωπικό επίπεδο – ανέρχεται στα 4,9 δις δολάρια και της οικογένειάς του στο 1 τρις (!!!!) Είναι μεγαλομέτοχος στην κρατική εταιρία πετρελαίου των Ηνωμένων Εμιράτων, έχει το πλειοψηφικό πακέτο της αεροπορικής εταιρίας Virgin Galactic ενώ έχει εμπλακεί και στον αθλητισμό αγοράζοντας ομάδες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ τόσο στον αραβικό κόσμο όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο με κόσμημα την αγγλική Μάντσεστερ Σίτι, την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Ο λόγος για τον Σεϊχη Mansour Βin Zayed Al Nahyan, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα με την θαλαμηγό του Topaz στην Κρήτη για σύντομες διακοπές. Μέχρι τώρα τίποτα το παράξενο. Το …πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν πήρε την απόφαση να φύγει από το νησί αεροπορικώς με τους υπαλλήλους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» να μην πιστεύουν στα μάτια τους όταν είδαν τις αποσκευές που κουβαλούσε η συνοδεία του Σεΐχη προς επιβίβαση στο ιδιωτικό του αεροπλάνο. Τι κουβαλούσε; Οκτώ αλανιάρες …κότες.

Ο Σεΐχης αντί να φύγει με την θαλαμηγό – η οποία διαθέτει ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τρεις πισίνες πήρε το ιδιωτικό του αεροπλάνο για το Άμπου Ντάμπι την περασμένη Παρασκευή. Και σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς του Ηρακλείου», που επικαλείται πληροφορίες από εργαζόμενους στον αερολιμένα, κουβαλούσε μαζί του τις κότες ως σουβενίρ από το νησί. Και όπως τονίζεται στην εφημερίδα από τις δηλώσεις υπαλλήλων του αεροδρομίου: «Οι κότες ήταν σε τελάρα των σταφυλιών ζωντανές. Αρχικά βρίσκονταν σε ένα βαν που μετέφερε τις αποσκευές του σεΐχη και των φίλων του. Στη συνέχεια υπάλληλοι της ασφάλειάς του τις έβαλαν στο αεροσκάφος. Δεν είδαμε εάν ήταν μαζί και κανένας κόκορας, ώστε να γίνει αναπαραγωγή του είδους. Εμείς είδαμε μόνο τις καφέ κότες που ήταν σε τελάρα και σκεπασμένες για να μην φύγουν»…
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News