Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυντριβή αεροσκάφους στη Μόσχα

Συντριβή αεροσκάφους στη Μόσχα

|

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία -Συνετρίβη Boeing την ώρα της προσγείωσης – Νεκροί και οι 62 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 4 παιδιά 

Τα ξημερώματα συνέβη αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία, όταν πτήση της Flydubai συνετρίβη στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Στην πτήση FZ981 από το Ντουμπάι επέβαιναν 62 άτομα, με όλους τους να βρίσκουν τραγικό θάνατο. Το Boeing 737-800 συνετρίβη κοντά στον αεροδιάδρομο τη στιγμή που επιχειρούσε για δεύτερη φορά προσγείωση, μέσα σε κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Boeing συνετρίβη περίπου 250 μ. από τον αεροδιάδρομο. Τη στιγμή εκείνη, στην περιοχή έβρεχε, υπήρχαν ισχυροί άνεμοι και κακή ορατότητα. Τα επτά μέλη του πληρώματος και όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν με τη συντριβή, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Εκτακτης Ανάγκης.

Κύπριος ο κυβερνήτης

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους. Μετά από τα δημοσιεύματα των ρωσικών ΜΜΕ, ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το όνομα του Κύπριου πιλότου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Από τα θύματα 50 ήταν Ρώσοι. Ατομα από την Κολομβία, την Ισπανία και τις Σεϊχέλες ήταν στο πλήρωμα και 3 Ουκρανοί, ένας Ινδός και ένας Ουζμπέκος ανάμεσα στους επιβάτες. Από τους επιβαίνοντες 18 ήταν άνδρες, 33 γυναίκες, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και τέσσερα παιδιά.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και ήδη έσβησαν τη φωτιά, αλλά το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Κυριακής, ενώ όλες οι πτήσεις εκτρέπονται.

Σύμφωνα με το LifeNews, το αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην πρώτη του προσπάθεια και αναγκάστηκε να κάνει δεύτερη. Ομως, εκείνη τη στιγμή- σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- η ουρά του αεροσκάφους χτύπησε στο έδαφος, το Boeing συνετρίβη και έπιασε φωτιά.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε τη συντριβή της πτήσης FZ981 και τις απώλειες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες το ταχύτερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από αυτό το δυστύχημα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, δίχως να γίνεται αναφορά στα αίτια της τραγωδίας.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και το δυστύχημα σημειώθηκε στο Ροστόφ επί του Ντον περίπου στις 02:50 του Σαββάτου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Βρέθηκε το μαύρο κουτί

Πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι βρέθηκαν και οι δύο καταγραφείς της πτήσης του Boeing, στο σημείο της συντριβής. Ενα καθοριστικό βήμα, προκειμένου οι ερευνητές να διαπιστώσουν στο τι προκάλεσε την τραγωδία.

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι εξετάζουν το ανθρώπινο λάθος, τις κακές καιρικές συνθήκες ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα ως πιθανά αίτια του δυστυχήματος. Πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει την τραγωδία ως συμβάν που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Τραγικές στιγμές στο αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο του Ροστόφ έχουν αρχίσει ήδη να συρρέουν οι συγγενείς των επιβαινόντων, που θρηνούν στο άκουσμα της τραγικής είδησης ότι κανείς δεν επέζησε από τη συντριβή.

Ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος

Ρώσοι αξιωματούχοι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ίσως αυτός ήταν ο λόγος που το Boeing εγκατέλειψε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειωθεί, περίπου στη 1:35, τοπική ώρα.

 «Μετά από αυτό, το αεροσκάφος έκανε κύκλο πάνω από την πόλη και περίπου δύο ώρες αργότερα επιχείρησε να προσγειωθεί. Αυτή η απόπειρα κατέληξε σε τραγωδία», ανέφερε πηγή από τις αρχές ασφαλείας στο Interfax. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο γιατί υπήρξε τόση χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο προσπάθειες για προσγείωση. Αξιωματούχοι των αερομεταφορών έχουν ήδη αναφέρει ότι η κακοκαιρία και κάποιο λάθος του πιλότου ελέγχονται επίσης ως πιθανές αιτίες.

Συλλυπητήρια από τον Πούτιν

Τα συλλυπητήριά του υπέβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Δύο πτήσεις άλλαξαν πορεία νωρίτερα

Δύο πτήσεις που αναμένονταν να προσγειωθούν στο ίδιο αεροδρόμιο, πριν από τη συντριβή του Boeing, άλλαξαν πορεία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αναφέρει το Flightradar24.com. Μία ακόμη πτήση επέστρεψε πίσω στην Κωνσταντινούπολη, από όπου είχε απογειωθεί.

Βοήθεια στους Ρώσους και από ξένους ερευνητές

Στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας θα συνδράμουν και άλλες χώρες. Πέρα από τη ρωσική επιτροπή, θα βοηθήσουν στην έρευνα εμπειρογνώμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ- όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος- και τη Γαλλία, όπου κατασκευάστηκαν οι κινητήρες.

Κατασκευής του 2010 το αεροσκάφος

Το Boeing 737-800, το οποίο συνετρίβη, κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ το 2010, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Εκανε την πρώτη πτήση του στις 21 Δεκεμβρίου 2010

Πηγή: Iefimerida.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν