Τουρκία: Δικά μας νησιά οι Φούρνοι και το Αγαθονήσι

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία. Αλλωστε αυτό το «παιχνίδι» αρέσει ιδιαίτερα στους Τούρκους που θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό κάνουν… πολιτική… Και σήμερα είχαμε μία ακόμη πρόκληση. Όχι ότι σταμάτησαν δηλαδή. Ο βουλευτής Ικονίου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Χιουσνού Μποζκούρτ, έχει πολλές φορές αμφισβητήσει από το βήμα της βουλής την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου. Αλλά όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να χτίζει σχολεία ή να γιορτάζονται ακόμη και οι εθνικές επέτειοι σε σχολεία που βρίσκονται πάνω σε “αμφιλεγόμενα” -κατά την τουρκική αντιπολίτευση – νησιά του Αιγαίου.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Χιουσνού Μποζκούρτ κατήγγειλε ενώπιον της τουρκικής βουλής ότι στα νησιά Φούρνοι και Αγαθονήσι, στη διάρκεια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου έγιναν εορτασμοί στα σχολεία των εν λόγω νησιών, παρ’ όλο που τα νησιά αυτά ανήκουν – πάντα σύμφωνα με την άποψή του – στην Τουρκία.

Ο Τούρκος βουλευτής ρώτησε επίσης τον Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ γιατί η Κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης «κωφεύει ακόμη και στο χτίσιμο σχολείων πάνω στα δικά μας εδάφη», όπως ανέφερε, την ώρα που η Ελλάδα έχει κλείσει περίπου 100 σχολεία της “τουρκικής μειονότητας” με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν μαθητές.

Ο Μποζκούρτ ζητά επίσης να γίνει γνωστό στην κοινή γνώμη πόσα τουρκικά σχολεία έχει κλείσει η Ελλάδα και πόσα ρωμαίικα και ελληνικά σχολεία έχουν ανοίξει στην Τουρκία από το 2004, όταν ελήφθη η απόφαση της Ε.Ε. να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News