Τουρκία - Ερντογάν: "Αιγαίο, νεκροταφείο προσφύγων με ευθύνη της Ελλάδας"

Τουρκία

Οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα και περνούν κάθε όριο καλής γειτονίας όπως θέλουν να υποστηρίζουν οι Τούρκοι για τις σχεσεις με την Ελλάδα...  

Κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως η χώρα μας «με παράνομες επαναπροωθήσεις αυξάνει τη βία κατά των προσφύγων στο Αιγαίο».

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι πέρα από τις «απάνθρωπες απωθήσεις» μεταναστών, η Ελλάδα ακολουθεί επίσης «πολιτικές καταπίεσης και διακρίσεων» κατά της μουσουλμανικής «τουρκικής μειονότητας».

«Παρατηρούμε πως αυξάνονται οι ελληνικές θηριωδίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ εμείς παλεύουμε να αποτρέψουμε τους θανάτους μωρών, όπως είχε συμβεί με το μωρό Αϊλαν, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της», είπε. Και συνέχισε: «Την περασμένη εβδομάδα, ο 4χρονος Αμπντούλ Βαχάμπ και ο 9 μηνών Ασίμ πέθαναν μαζί με τις οικογένειες τους, καθώς τους βύθισε το φουσκωτό τους η Ελληνική Ακτοφυλακή. Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη και ο ΟΗΕ να σταματήσουν αυτές τις βιαιότητες που αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Πολιτική πρόκλησης από την Ελλάδα»

«Όσοι κάνουν επιδείξεις δύναμης στην περιοχή, δεν είναι ισότιμοι και δεν έχουν σχέση ούτε στρατιωτικά ούτε και πολιτικά, φέρνουν τον εαυτό τους σε αστεία θέση. Στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο η συνέχιση της ειρήνης και της ασφάλειας εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων», τόνισε ο κ. Ερντογάν για να προσθέσει: «Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει την πολιτική της πρόκλησης και της έντασης και να ακούσει τα καλέσματα μας για συνεργασία και υποστήριξη».

«Η Τουρκία υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο δεν θα παγιδευτεί στα παιχνίδια όσων ακολουθούν στρατηγική έντασης με στόχο πολιτικής σκοπιμότητας», υπογράμμισε.

Ο ίδιος συνέχισε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και μίλησε για «καταπίεση κατά των Τουρκοκυπρίων» με τα εμπάργκο, που «πρέπει να σταματήσουν».  

Με πληροφορίες απο την σελίδα skai.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News