Τουρκία: Κάνουμε έρευνες όπου θέλουμε.. Εχετε πρόβλημα;

Καλώς τα παιδιά... Και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι σε δηλώσεις του στο CNN Turk εμφανίστηκε εντελώς αδιάλλακτος όσον αφορά τις μονομερείς κινήσεις της Τουρκίας, την ίδια περίπου ώρα που η Τουρκία με νέες NAVTEX επιβεβαίωνε ότι θα συνεχιστεί η παρέλαση τουρκικών σκαφών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την 28η Οκτωβρίου.

Όπως είπε, η Τουρκία δεν παραχωρεί σπιθαμή εδάφους και σταγόνα νερού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε κανέναν. «Έχουμε υφαλοκρηπίδα. Κάνουμε τις έρευνές μας όπως και στη Μαύρη Θάλασσα» και αυτό μπορεί να επαναληφθεί οποτεδήποτε θελήσει η Τουρκία, σύμφωνα με το Anadolu που μετέδωσε το σχετικό τηλεγράφημα.

Μάλιστα, έδειξε και χάρτη με το χώρο που θεωρεί ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όποτε θέλει και αυτός εφάπτεται της Κρήτης! «Η υφαλοκρηπίδα μας είναι η ροζ περιοχή. Κάνουμε έρευνα όπου θέλουμε εδώ», είπε ο κ. Οκτάι, δείχνοντας έναν χάρτη που αδιαφορεί εμφανώς για την πρόσφατη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΟΖ

Αξιοσημείωτη είναι η εξαιρετικά προσβλητική διάθεση προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας. Κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον Μακρόν Μακρόν και τις θέσεις που έχει διατυπώσει για την Τουρκία, όπως υποστήριξε, το κάνει μόνο για να προωθήσει τον εαυτό του ως ηγέτη στην ΕΕ.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα avgi.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News