Τουρκία - Μπαχτσελί: "Δεν θα σας προστατεύσουν τα αφεντικά σας"

Τουρκία

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, Μανώλη Κωστίδη, ο Μπαχτσελί δήλωσε τα εξής: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δηλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα». 

«Ευχαρίστως και θα έρθουμε τρέχοντας να καλύψουμε τη μέρα σας, σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να πληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και και τις ζωές μας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας ούτε οι συνεργάτες σας», είπε. 

Την ίδια στιγμή , από τη Τουρκική πλευρά συνεχίστηκε το μπαράζ επιθετικών ανακοινώσεων, αυτή τη φορά με αφορά την ιστορική ορολογία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σε ανακοινωθέν του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίχθηκε ότι «μέσα από μη ρεαλιστικές, παράλογες δηλώσεις και δραστηριότητες των ελληνικών αρχών με την ονομασία της “Μικρασιατικής Καταστροφής”, έχει ως στόχο (σ.σ. η Ελλάδα) να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει την ήττα του ελληνικού στρατού κατά την εισβολή στην Ανατολία ως αποτέλεσμα της περιπέτειάς του πριν από 100 χρόνια και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας».

Από την Αθήνα επελέγη να μην υπάρξει απάντηση που θα διαιωνίσει αυτή την άνευ ουσίας ανταλλαγή ανακοινώσεων.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς έφθασε στο σημείο να παρομοιάσει την Ελλάδα με την Ουκρανία. «Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα με τον ίδιο τρόπο χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας και της λένε ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο κ. Κουρτουλμούς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μεγάλη δυσαρέσκεια προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με την Κουμουνδούρου) η αναφορά του βουλευτή Ξάνθης, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, που μίλησε για “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη.  

Με πληροφορίες από τη σελίδα kathimerini.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News