Τουρκία: Ο ματωμένος χάρτης της Τριπολιτσάς

Ελλάδα

Δεν ξέρουμε εάν ξεπερνά τα όρια η Αγκυρα (σ.σ. όπως είναι η εύκολη ανάγνωση) αλλά καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε κάθε πολεμική αναμέτρηση υπάρχουν πολλές μαύρες σελίδες. Και από τις δύο πλευρές. Και έχει σημασία η οπτική που βλέπει κάποιος ένα γεγονός..

Μην ξεχνάμε ότι από μικροί έχουμε μάθει για την επανάσταση του 1821 μέσα από την ελληνική οπτική πλευρά και δεν γνωρίζουμε τι αναφέρουν οι γείτονες για όσα οι ίδιοι αναφέρουν γύρω από την συγκεκριμένη δράση... Και το αναφέρουμε αυτό με αφορμή την ανάρτηση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και έχει ως σημείο αναφοράς την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς από τους Ελληνες την 23η Σεπτεμβρίου...

Και το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών,επιχειρεί να παρουσιάσει ως θύματα τους Τούρκους κατακτητές της Ελλάδας και χαρακτηρίζει την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς κατά την Επανάσταση του 1821, ως «απάνθρωπη σφαγή Τούρκων».

Μάλιστα δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν… ματωμένο χάρτη, όπου απεικονίζεται η Πελοπόννησος. Στην περιοχή της Τρίπολης «αναβλύζει» αίμα ενώ πάνω στον χάρτη αναγράφεται η λέξη «σφαγή» και η ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1821.

 

 

 

Με αφορμή την συμπλήρωση χθες 200 χρόνων από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς αναφέρει: «Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να επιβιώσει στην Πελοπόννησο, γράφτηκε ως μαύρο στίγμα στην ιστορία.

Όσοι κάνουν το λάθος να διδάσκουν τους άλλους, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες, δε μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα με ειλικρίνεια».

Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, ονομάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η πολιορκία (από τις αρχές Ιουνίου 1821) και εν τέλει η απελευθέρωση (23 Σεπτεμβρίου 1821) της Τριπολιτσάς αποτέλεσαν καθοριστικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίησή της και την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News