Τουρκία: Οι Ελληνες είναι έτοιμοι για εισβολή στο έδαφός μας

Οι εκλογές στην Τουρκία είναι προ των πυλών και η μάχη των εντυπώσεων φτάνουν στα όρια του γραφικού…  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν … έκπληξη. Που σημαίνει;  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ενώ το κυβερνών κόμμα AKP προβλέπεται ότι θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, κατέδειξε η δημοσκόπηση του ινστιτούτο Gezici που δημοσιεύτηκε σήμερα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ερντογάν θα εξασφάλιζε το 48,7% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ το 25,8%. Τους Ερντογάν και Ιντζέ ακολουθεί στην τρίτη θέση η Μεράλ Ακσενέρ, που έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών και ίδρυσε πέρυσι το Iyi Party. Η Ακσενέρ εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 14,4% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόποηση του Gezici. Ο φυλακισμένος υποψήφιος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα λάμβανε το 10,1 των ψήφων.

Περιοδεία στα νησιά και απειλές 

Κι ενώ ο Ερντογάν έκανε επίσημο άνοιγμα στους Κούρδους για τον ψηφίσουν ενώ έφερε ως παράδειγμα ευμάρειας στη Τουρκία το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν … ψυγείο στο σπίτι τους, και έδειξε τους …δρόμους της Ελλάδας ως δείγμα μιζέριας των γειτόνων, οι αντίπαλοί του ξέφυγαν ακόμη περισσότερο… Η «σιδηρά Κυρία» και η μεγάλη αντίπαλος του Ερντογάν (πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην συνεργάτιδα του Μπαχτσελί,  αρχηγός του Καλού Κόμματος (Iyi Parti), Μεράλ Ακσενέρ, υποσχέθηκε: «Αν κερδίσω (τις εκλογές) θα πάω στην Κύπρο, την καρδιά της Τουρκίας, και σε 1 από τα 18 νησιά που παραχώρησε ο Ερντογάν στην Ελλάδα».

Και ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απλά το… τερμάτισε…  Σε έναν “πύρινο” λόγο, έκανε λόγο για “άτιμη προδοσία” και για εχθρότητα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Έφτασε δε να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα μαζί με την οργάνωση Γκιουλέν έχουν σχέδιο να εισβάλλουν στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Και όπως ανέφερε «Η Ελλάδα που προστατεύει γκιουλενιστές “παίζει” με τα όρια της Τουρκίας. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι οι γκιουλενιστές και η Ελλάδα σχεδιάζουν να εισβάλλουν στην Τουρκία. Στα δικά μας μάτια είναι το ίδιο. Το να υποθάλπει (η Ελλάδα) και να υποστηρίζει τρομοκράτες, καταστρέφει τις ανθρώπινες αξίες, υποβαθμίζει τους κανόνες καλής γειτονίας»

Και μας έστειλε το μήνυμα «H Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει. Η Ελλάδα που επιχειρεί να εισβάλλει στα νησιά του Αιγαίου, δεν πρέπει να παίζει με τα όρια της Τουρκίας περισσότερο».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ