Τουρκία "Θα σπάσουμε χέρια και πόδια Τσίπρα εάν... ανέβει στα Ιμια"

Απίστευτο… Οι Τούρκοι απειλούν σε καθημερινή βάση. Και το έχουμε συνηθίσει. Αλλά, σε τέτοιο επίπεδο, έως τώρα δεν είχαν φτάσει. Τώρα το ξεπέρασαν… Και έφτασαν στο σημείο να τονίζουν και μάλιστα από την τηλεόραση ότι θα σπάσουν τα χέρια και τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, εάν τολμήσουν να ανέβουν στα Ίμια… Απειλή που ήρθε από τον επικεφαλής των συμβούλων του Τούρκου Προέδρου R. Τ. Erdogan, Yigit Bulut, όπου εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο θέμα των νησίδων

Και μεταξύ άλλων ανέφερε «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο». Με αυτές τις δηλώσεις ο σύμβουλος του Erdogan δεν διστάζει να απειλήσει ακόμα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφερόμενος και σε υπουργό είναι σαφές ότι εννοεί τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί… Αυτό θα έλειπε άλλωστε.  Τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση που εισπράττει στην Ελλάδα έχει κάνει τους Έλληνες σκλάβους λόγω του χρέους ενώ όλα τα λιμάνια και τα κεφαλαία της χώρας έχουν περάσει στα χέρια της Γερμανίας.

Υποστήριξε: «Όλα τα λιμάνια έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες. Σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα. Μακάρι να σηκώνονταν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δούνε τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας».

Και μας αποτελείωσε λέγοντας «Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα έκανε όλα όσα του είπαν η ΕΕ και το ΔΝΤ, πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά. Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί...».

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο σύμβουλος του Erdogan «φωτογραφίζει» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος λίγα 24ωρα νωρίτερα απέδωσε φόρο τιμής στους τρεις  αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού (.) Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Εκτορας Γιαλοψός) που έχασαν τη ζωή του στις 31 Ιανουαρίου του 1996.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, τουρκικά πλοία έκαναν ελιγμούς ώστε να παρεμποδίσουν την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να προσεγγίσει τα Ίμια, ωστόσο το ΓΕΝ διέψευσε την εκδοχή της Άγκυρας λέγοντας πως όσα διακινούνται στα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.