Τουρκια: Βύθιση πλοίου με προορισμό τη Λέσβο - έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία μωρά

Ενα ακόμη ναυάγιο στο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής... Πλοίο με κατεύθυνση την Ελλάδα στο οποίο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επέβαιναν και γκιουλενιστές (συνολικά 16 άτομα), βυθίστηκε στο Αιγαίο Πέλαγος,  με συνέπεια να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Τρεις από τους νεκρούς είναι μικρά παιδιά, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Ένα άτομο αγνοείται ενώ εννέα έχουν διασωθεί από την τουρκική Ακτοφυλακή.Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον κυβερνήτη της περιφέρειας Μπαλικεσίρ στο Διαμέρισμα του Μαρμαρά.

Προορισμός του σκάφους ήταν η Λέσβος, σύμφωνα με το Anadolu (φωτογραφία) και το φιλοκυβερνητικό δίκτυο Haberturk. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες πιστεύεται πως βρίσκονταν μέλη του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει την Ελλάδα ότι προστατεύει «τρομοκράτες» που καταφεύγουν στο έδαφός της.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 130.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στις μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα skai.gr