Τουρκικό υποβρύχιο απείλησε σκάφος του Λιμενικού

Οι Τούρκοι μιλούν από το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και δη στην Κω. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της TodaysΖaman.com «τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε  ξαφνικά στην επιφάνεια περίπου δύο μίλια από τις τουρκικές ακτές στα νερά της Κω για να  αντιμετωπίσει μια ελληνική κανονιοφόρο που παρενοχλούσε τούρκικα ψαροκάικα».

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «τουρκικά σκάφη ψάρευαν κοντά Turgutreis και Akyarlar στο παραλιακό θέρετρο της Αλικαρνασσού. Οι βάρκες παρενοχλήθηκαν  από την ελληνική κανονιοφόρο η οποία έφτασε στη περιοχή από το νησί της Κω». Η κανονιοφόρος μπήκε  σε τουρκικά χωρικά ύδατα και ζήτησε από τους ψαράδες να απομακρυνθούν  προς τις τουρκικές ακτές. Για δύο περίπου ώρες το σκάφος το Ελληνικό Σκάφος  παρενοχλούσε τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Ξαφνικά, το Κουσάντασι αποδέσμευσε υποβρύχιο που ήταν στο λιμάνι του Aksaz (Ναυτική Βάση ) το οποίο αναδύθηκε στην επιφάνεια κοντά Akyarlar και ξεδίπλωσαν την τουρκική σημαία. Η ελληνική κανονιοφόρων έπρεπε να αποχωρήσει  από τα διεθνή ύδατα, αλλά στράφηκε εναντίον του υποβρυχίου. Καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν στην περιοχή, οι Τούρκοι ψαράδες  αποχώρησαν από την περιοχή για το Akyarlar Turgutreis και τις Τουρκικές ακτές. Τουρκικά στρατεύματα ανέβηκαν  πάνω στο υποβρύχιο  για να επιθεωρήσουν από κοντά την ελληνική Κανονιοφόρο. Η ελληνική Κανονιοφόρο αργότερα επέστρεψε στο νησί της Κω!

Αυτά ανέφεραν οι Τούρκοι, Από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει καμιά επιβεβαίωση του περιστατικού από το ΓΕΕΘΑ  ούτε από το ΓΕΝ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα συνηθισμένο σκηνικό παράνομης αλιείας Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα με το σκάφος του Λ.Σ, να επιχειρεί να τους διώξει από εκεί,. Αλλά το πρόβλημα είναι βέβαια ο πλους του τουρκικού υποβρυχίου το οποίο κινήθηκε εντός των χωρικών υδάτων παρενοχλώντας ουσιαστικά το σκάφος του ΛΣ. Κάτι που σημαίνει ότι οι Τούρκοι επιμένουν να συντηρούν ένα κλίμα έντασης στο Αιγαίο… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News