Τούρκος βουλευτής απειλεί ότι θα καρφώσει την τουρκική σημαία σε νησί του Αιγαίου

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τανζού Οζτζάν, μιλώντας στην τουρκική Βουλή είπε ότι θα πάει ο ίδιος να υψώσει την τουρκική σημαία στα νησιά του Αιγαίου και απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα και σε άλλους βουλευτές να πάνε μαζί του.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 ο βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι τα νησιά αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας και θα πάει εντός των επόμενων ημερών με κάποιους άλλους που σκέφτονται όπως κι εκείνος μαζί με βάρκα και θα κατεβάσει την ελληνική σημαία για να υψώσει την τουρκική. Μάλιστα είπε ότι στη συνέχεια θα διπλώσει την ελληνική σημαία και θα τη στείλει με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τανζού Οζτζάν ζήτησε επίσης να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πράξει τα δέοντα. «Εδώ υπάρχουν 18 νησιά και 2 βραχονησίδες. Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός ξέρουν όλη την ώρα να πετάνε εθνικιστικές εκφράσεις, αλλά για να διώξουν την ελληνική σημαία από χωρικά μας ύδατα που αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο, κλείνουν τα μάτια. Να δώσουν ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα λέγοντας: ‘Βγάλε τη σημαία σου αδελφέ, εδώ είναι δικό μου έδαφος’, δεν το λένε». Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Θα πάμε την άλλη εβδομάδα και θα πούμε ότι τα εδάφη της πατρίδας έχουν ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε τις βραχονησίδες που μας πήραν κάτω από τη μύτη μας».

Στον Τανζού Οζτζάν απάντησε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τα νησιά αυτά εσείς τα δώσατε επί Ινονού, το 1923. Σας έχουμε απαντήσει σε αυτό το θέμα των νησιών πολές φορές και μάλιστα έχετε ανησυχήσει». Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε δηλώσει προ ημερών ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε ρωτήσει: «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

Με φωτογραφία και πληροφορίες από το "Εθνος"