Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο βίντεο του τρόμου (video)

Το βίντεο του τρόμου (video)

|

Στη δημοσιότητα  βίντεο που φέρεται να μεταφέρει τις τελευταίες στιγμές των επιβατών της μοιραίας πτήσης του Airbus της Germanwings.

Αυτό είναι το βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο με τις τελευταίες τραγικές στιγμές των επιβατών του μοιραίου Airbus της Germanwings. To συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς να επιβεβαιώνεται. Δείχνει πάντως το Airbus να πλησιάζει στις Αλπεις και να έχει χάσει ύψος. Οι επιβάτες ακούγονται να ουρλιάζουν.  

Χθες το Paris Match και η Βίld ανέφεραν ότι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βίντεο μερικά δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του Airbus της Germanwings. To βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο, η κάρτα sim του οποίου εντοπίστηκε στα συντρίμμια. Η σκηνή είναι δραματική, συγκλονιστική: Οι επιβάτες ουρλιάζουν καθώς καταλαβαίνουν τι ακολουθεί και ακούγεται «Θεέ μου» σε πολλές γλώσσες.

Επίσης ακούγονται μεταλλικοί θόρυβοι, προφανώς από την προσπάθεια του πιλότου να παραβιάσει την κλειδωμένη πόρτα. Στη συνέχεια, οι κραυγές δυναμώνουν και ακολουθεί σιγή. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

10.00 π.μ.: Το αεροπλάνο απογειώνεται

10.10: Ο κυβερνήτης λέει στον Λούμπιτς: «Δεν είχα χρόνο να πάω στην τουαλέτα πριν από την απογείωση». Ο Λούμπιτς απαντά: «Πήγαινε όποτε θελήσεις».

10.27: Το αεροπλάνο πετά στα 38.000 πόδια. Ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμαστεί για την προσέγγιση της προσγείωσης και να επιβεβαιώσει ότι το αεροπλάνο μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία της προσγείωσης. Ο Λούμπιτς υπακούει. Επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά στον κυβερνήτη: «Μπορείς να πας. Μπορείς πας τώρα (τουαλέτα)».

10.28: Ακούγεται ήχος από μια καρέκλα: ο κυβερνήτης λύνει τη ζώνη του. Η πόρτα ανοίγει. Ο κυβερνήτης λέει στον Λούμπιτς: «Εσύ έχεις τον έλεγχο τώρα». Ο Λούμπιτς απαντά με έναν φαινομενικά ελαφρύ τόνο στη φωνή: «Το ελπίζω».

10.30: Ο Λούμπιτς είναι μόνος στο πιλοτήριο. Κλειδώνει από μέσα την πόρτα ασφαλείας χρησιμοποιώντας το σχετικό κουμπί: δεν είναι πλέον δυνατό να ανοίξει κάποιος απέξω την πόρτα. Ακούγεται ο ήχος της θέσης του αεροπλάνο στον αυτόματο πιλότο με κατεύθυνση προς τα κάτω.

10.33: Ξεκινά η προσγείωση: το αεροπλάνο χάνει ύψος 3.000 ποδών ανά λεπτό. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιλαμβάνονται τον πρόβλημα. Επιχειρούν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο. Ο Λούμπιτς δεν απαντά. Η φωνή του κυβερνήτη κατά την προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα ακούγεται: «Εγώ είμαι!» και ο κυβερνήτης παίρνει θέση και κοιτά την κάμερα που δίνει εικόνα στο πιλοτήριο, ώστε ο συνάδελφός του να καταλάβει ότι πρόκειται για τον κυβερνήτη του. Ο Λούμπιτς τον βλέπει στην οθόνη, αλλά δεν αντιδρά. Ο κυβερνήτης αρπάζει ένα τσεκούρι ή έναν πυροσβεστήρα και προσπαθεί να σπάσει την πόρτα. Καμία απάντηση από τον Λούμπιτς· Ο κυβερνήτης φωνάζει: «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα!».

10.34: Η πρώτη οπτικοακουστική ένδειξη πως το αεροπλάνο χάνει επικίνδυνα ύψος βγαίνει. Καμία αντίδραση από τον Λούμπιτς. Τότε, ακούγονται και οι πρώτες φωνές πανικού των επιβατών.

10.35: Ο κυβερνήτης ζητά να του φέρουν έναν λοστό που αποθηκεύεται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Τότε, ακούγονται πιο δυνατά από πριν χτυπήματα στην πόρτα, με τον κυβερνήτη να επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπει στο πιλοτήριο.

10.37: Η δεύτερη οπτικοακουστική ένδειξη πως το αεροπλάνο πλησιάζει στο έδαφος εμφανίζεται. Και πάλι καμία αντίδραση από τον Λούμπιτς. Ο κυβερνήτης ουρλιάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!».

10.38: Παρά τις εκκωφαντικές φωνές, η αναπνοή του Λούμπιτς μπορεί να ακουστεί ήρεμη μέσω της μάσκας οξυγόνου που έχει φορέσει. Το αεροπλάνο πλέον, βρίσκεται μόλις στα 13.000 πόδια, 4.000 μέτρα δηλαδή πάνω από το έδαφος.

10.40: Ενας βίαιος εξωτερικός ήχος ακούγεται. Την ίδια ώρα, ακούγονται και ουρλιαχτά. Το Airbus χτυπά το βουνό με το δεξί του φτερό. Ακούγονται, οι συναγερμοί του αεροσκάφους και τα ουρλιαχτά των επιβατών.

10.41: Το αεροπλάνο χτυπά το βουνό Estrop στα 5.000 πόδια με ταχύτητα 800 χλμ. την ώρα. Τέλος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες