Αμοργός - Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού: Συνέχεια (05/06) με "Λευκές Νύχτες"

Αμοργός - Τέχνη Πολιτισμός

"Καθώς καλωσορίζουμε τη παράσταση "Λευκές Νύχτες" που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή στη Χώρα , ας αποχαιρετήσουμε το "Να σου πω μια ιστορία" που μας εντυπωσίασε το απόγευμα της Κυριακής που μας πέρασε στην Αιγιάλη. Ο Δημήτρης Πλειώνης, ο Στέλιος Ξανθουδάκης, η Μαλαματένια Γκότση , η Δώρα Χουρσουνίδου και η Εύη Καρρά μας έδωσαν μια υπέροχη παράσταση , κατά την οποία το γέλιο συνδυάστηκε άψογα με τον προβληματισμό για διάφορους τομείς της ζωής μας και την εσωτερική αναζήτηση .

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ.Πλειώνη για την κατανόηση και τη βοήθειά του στις διάφορες αντιξοότητες που προέκυψαν κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης. Ευχόμαστε να είστε καλά και να παραμείνετε έτσι ταπεινοί και ευγενικοί!!! Όσον αφορά το κοινό τίμησε και με το παραπάνω την παράσταση καθώς η αίθουσα γέμισε !!! Σας ευχαριστούμε όλους και ακόμη περισσότερο τους χορηγούς του Φεστιβάλ που υπέδειξαν μεγάλη διάθεση εθελοντικής προσφοράς!!!"

Η αναφορά από τα μέλη του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Αμοργό και ουσιαστικά δίνει και είδηση.. Αφενός λέει "ευχαριστώ" στους συντελεστές της πρώτης παράστασης, αφετέρου παρουσιάζει την 2η εκδήλωση... Πότε; Την Κυριακή 5/6/2022 θα πραγματοποιηθεί στην Χώρα η παράσταση «Λευκές Νύχτες» του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Οσο για την παράσταση;

Η αριστοτεχνική νουβέλα του κορυφαίου Φ. Ντοστογιέφσκι, διασκευασμένη για το θέατρο.Η νουβέλα, σπουδή πάνω στην συν-ύπαρξη και το συναίσθημα, του κορυφαίου Ρώσου μυθιστοριογράφου .
 
Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο - εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης.
 
Πάνω από τα νερά του ποταμού Νέβα, σε μια προκυμαία, δύο μοναχικοί νέοι, θα ζήσουν μία ιστορία ενηλικίωσης! Άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται, γνωρίζονται και ανταλλάσσουν τα ανείπωτα ως τώρα μυστικά τους, τις αγωνίες και τα όνειρά τους.
 
Μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε - συμβαίνει σπάνια – και είναι αρκετή για να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας.
 
Το Πρωί που ακολουθεί τις Νύχτες, θα αναρωτηθούμε μαζί με τον συγγραφέα: «Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;»
 
Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Πρωτότυπη μουσική: Στάμος Σέμσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News