Αμοργός - "Συνυπάρχω": Διήμερο με τη θεατρική παράσταση "ο Μικρός Πρίγκιπας σε χρόνο ενεστώτα"

Αμοργός

Ο Δήμος Αμοργού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αμοργού με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού,  πραγματοποιούν το «Φεστιβάλ Συνυπάρχω» από τις 15 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου, στην Αμοργό. 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει το αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία και την ανάγκη τους να συνυπάρχουν, να μοιράζονται και να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις δράσεις της κοινωνίας. Μέρος των κοινών αναγκών αποτελεί η έκφραση μέσω της τέχνης και συγκεκριμένα της υποκριτικής και ο αθλητισμός. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα  φιλοξενηθούν στην Αμοργό δύο θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν και ηθοποιοί με αναπηρία,  προπόνηση παραολυμπιακής κολυμβήτριας και ομιλίες στους μαθητές του νησιού.  

Και η αυλαία σηκώνεται με μία θεατρική παράσταση. «Ο Μικρός Πρίγκιπας σε χρόνο ενεστώτα», που βασίζεται στο διήγημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο θεατράκι των Καταπώλων και στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κάτω Μεριάς.  Τα Κατάπολα δίνουν απόψε την σκυτλάλη τους απόψε στην Αρκερσίνη η οποία θα τον φιλοξενήσει αύριο. Οι ηθοποιοί και οι συντελεστές του Μικρού Πρίγκιπα σε χρόνο ενεστώτα σας περιμένουν αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρκεσίνης για να σας ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στο παραμύθι και στο ταξίδι που δεν τελειώνουν ποτέ

Περίληψη: Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη, του σπιτιού του δηλαδή και περιφέρεται στο διάστημα, προσπαθεί να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι. Μια παράσταση, η οποία αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα που μαγεύει με μια πρωτότυπη σκηνοθετική και ερμηνευτική προσέγγιση στο σήμερα.

Ένα φιλοσοφημένο έργο, το οποίο μιλά για την αναζήτηση, την αξία της αγάπης και της φιλίας, οι οποίες για να αναπτυχθούν χρειάζονται αλήθεια.

Πρόκειται για ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε μετά την υποταγή της Γαλλίας στη Γερμανία, ενώ ο συγγραφέας είναι εξόριστος, χαμένος, όπως είναι ο μικρός πρίγκιπας έφυγε μακριά απ’ τον πλανήτη του… 

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή: Μαγδαληνή Πάντα, Δημήτρης Γρίντζος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μουστάκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Γρίντζος

Χορογραφίες – Επιμέλεια κίνησης: Παρασκευή Ρωμανά

Ηχοληψία – Φωτισμοί: Χάρης Καραμανώλης

Μουσική – Στίχοι: Δημήτρης Γρίντζος, Βασιλική Σιγάλα, Τζο Αντωνακάκη, Μαριάννα Μωυσίδου

Μουσική Παραγωγή: Δημήτρης Γρίντζος 

Τραγούδι – Ερμηνεία: Τζο Αντωνάκακη, Μαριάννα Μωυσίδου

Ενορχήστρωση – Προγραμματισμός: Γιώργος Αβραμίδης Studio 101

Hair styling: Χαρά Σαρκήρη

Κουστούμια – Αξεσουάρ: Βεστιάριο Madame Pelagie

Φωτογραφίες – Video trailer: Στεφανία Πατακιούτη – Γιάννης Παναγιωταράκος

Παίζουν: Δημήτρης Γρίντζος, Μαγδαληνή Πάντα, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Μαριάννα Μωυσίδου

Tην παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από 5 ετών και άνω.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News