Απεράθου: Ελάτε να διασκεδάσουμε με τους Λευτερογιάννη / Καλυμνιό

Εάν υπάρχει κάποιος σήμερα που μπορεί να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τραγούδια της Απειράνθου, τα Απεραθίτικα» αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιωάννη Ελευθερίου… Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως Λευτερογιάννη… Έναν τραγουδοποιό που χάρη στο μεράκι του σε κάθε εμφάνισή του αποδεικνύεται ως ο σύγχρονος πρεσβευτής της μουσικής του  ορεινού χωριού της Νάξου, που έχει κλέψει την καρδιά κάθε επισκέπτη. Όχι μόνο με τη φυσική ομορφιά ελέω πέτρας αλλά και της μουσικότητας της γλώσσας… Και στο πλευρό του, ο Γιώργος Πρωτονοτάριος, ο γνωστός σε όλους Καλυμνιός. Βιολιστής από τους λίγους που συνεχίζουν την παράδοση χρόνων όσον αφορά την μουσική της Απειράνθου.

Γιατί ο συγκεκριμένος πρόλογος; Μα πολύ απλά γιατί το προσεχές Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στον «Αμοργινό» οι Λευτερογιάννης και Καλυμνιός θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Απεράθου… Και βέβαια, εκτός από το χορό και τη μουσική θα υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος αγορά με τιμή λαχνού στο ένα ευρώ και βέβαια ελεύθερη την είσοδο….  

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι οι δράσεις του Συλλόγου είναι συνεχόμενες… Από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών (συρτός, μπάλος, Καλαματιανός, βλάχα) που παραδίδονται στο χώρο του δημοτικού σχολείου κάθε Σάββατο έως την πρόσφατη πολύ όμορφη εκδήλωση όπου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου είδαν πως μπορούν να φτιάξουν την αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων, την μερέντα…. 
Κινήσεις που σίγουρα αξίζουν συγχαρητηρίων γιατί είναι προς την ολοκλήρωση της παιδείας των παιδιών…

Μία γεύση από το δίδυμο Λευτογιάννη - Καλυμνιό μέσω βίντεο...