Cycladia: Τριήμερο (23-25/03) αφιέρωμα στα επιτραπέζια παιχνίδια

Μπορεί το επιτραπέζιο παιχνίδι να είναι κάθε παιχνίδι που παίζεται σε ..τραπέζι αλλά αλήθεια πείτε μου, πόσοι από εσάς δεν έχει παίξει έστω και για ένα λεπτό κάποιο από τα παιχνίδια που έχουν αυτό το χαρακτηρισμό; Ναι, βλέπω… Εσύ πίσω αριστερά μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις. Μα είναι δυνατόν να μην έχεις παίξει Μονόπολη, ή Φιδάκι ή γκρινιάρη; Και δεν λέμε για σκάκι ή Γκο αλλά απλά παιχνίδια…. Και όλα αυτά βοήθησαν από την παιδική μας ηλικία να διευρύνουμε το πνεύμα και να αναπτύξουμε δεξιότητες και γνώσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα το κάναμε ποτέ…

Και σήμερα έρχεται μία ακόμη ευχάριστη είδηση από την Cycladia που έχει βαλθεί να μας βάλει σε έναν άλλο κόσμο… Σ' ένα ξεχωριστό τρυπάκι όπου κάθε επίσκεψη στον ξεχωριστό χώρο που έχουν δημιουργήσει στον Δαμαλά, μοιάζει ως ταξίδι στη Γη της Επαγγελίας. Ποιο είναι το πρόγραμμα του τριημέρου που έρχεται; Από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου και με την είσοδο ελεύθερη μπορούμε να ασχοληθούμε με Επιτραπέζια παιχνίδια Στρατηγικής και Φαντασίας…

Παρασκευή και … Νάξιος σκακιστής

Και όπως διαβάζουμε … Την Παρασκευή έχουμε μαθήματα κυρίως πάνω στο σκάκι και μάλιστα θα υπάρχει και Νάξιος σκακιστής ως καθηγητής… «Στα πλαίσια του τριήμερου αφιερώματος στα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Απογευματινή Συνάντηση μια παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής των επιτραπέζιων παιχνιδιών, από διάφορες περιοχές του κόσμου. Θα γνωρίσουμε και κατόπιν θα δοκιμάσουμε στην πράξη "κλασικά" παιχνίδια, όπως παράδειγμα το σκάκι, η ντάμα, go, πέττεια, shogi, mancala, hex, fanorona κτλ.

Γνωρίζετε βέβαια το σκάκι, αλλά ποιο σκάκι παίζουν στην κίνα? Και γιατί στο γιαπωνέζικο σκάκι αντί για αξιωματικό και πύργο έχουν ελέφαντα και καμηλοπάρδαλη?

Ποιο ήταν το παιχνίδι που απεικονίζονται να παίζουν ο Αχιλλέας με τον Αίαντα σε ένα διάλειμμα του τρωικού πολέμου και πώς παίζεται? Πώς κατέληξε μια παραλλαγή του ίδιου παιχνιδιού να παίζεται από τους Βίκινκς?

Ποιο παιχνίδι χρησιμοποίησαν επιτιθέμενοι και αμυνόμενοι για να διευθετήσουν αναίμακτα την εισβολή στην Μαγαδασκάρη?

Πώς παίζεται το αγαπημένο παιχνίδι των Ίνκας, που ακόμα και σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή στη Νότια Αμερική?

Ελάτε να μάθουμε και να παίξουμε!

Συγκεκριμένα για το σκάκι, έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Γιώργο Κορρέ έναν δυνατό σκακιστή και εκπαιδευτικό που μένει και εργάζεται στην Νάξο. Ο κ. Κορρές θα μας μιλήσει για το γνωστό παιχνίδι».

Σάββατο και Jungle Speed & Time's Up!

Η επόμενη ημέρα, έχουμε ανέβει επίπεδο… Σάββατο 24 Μαρτίου από τις 16:00 ως τις 20:00 και θα γίνουν δύο πρωταθλήματα σε παιχνίδια όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι, χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία. Το πρώτο απαιτεί αντανακλαστικά και ταχύτητα, το δεύτερο είναι ιδανικό για τους μικρούς παίκτες και τις οικογένειες. Οι νικητές των διαγωνισμών θα κερδίσουν επιτραπέζια παιχνίδια από την Κάισσα! Παράλληλα κάθε παρέα μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές τις σε μια σειρά από επιτραπέζια παιχνίδια.

Κυριακή και Board Game Club

Και τέλος, την Κυριακή 25 Μαρτίου, και κάθε Κυριακή από 16:00 ως 19:00 χωριζόμαστε σε παρέες και παίζουμε Alhambra, Catan, Bluff, Bohnanza, 6 Nimmt, Rage, Dixit, Guillotine, Battlestar Galactica, Yogi, Dobble, Game of Thrones, Rummy, Munchkin, Souvlaki Wars και πολλά άλλα...

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη δράση της Cycladia μπορείτε να δείτε εδώ…