Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΕλλάδα - Πρωτοψάλτη: Σε μια καρότσα φορτηγού έδωσε μία ξεχωριστή συναυλία στους...

Ελλάδα – Πρωτοψάλτη: Σε μια καρότσα φορτηγού έδωσε μία ξεχωριστή συναυλία στους δρόμους της Αθήνας

|

Μία εντυπωσιακή κίνηση από την Αλκιστις Πρωτοψάλτη με την αρωγή του Δήμου Αθηναίων – Ερμήνευσε τις επιτυχίες της έξω από νοσοκομεία Αναφοράς κάνοντας βόλτα με ένα φορτηγό – Μέχρι και ο πρωθυπουργός βγήκε από το Μαξίμου για να την απολαύσει. «Η αλήθεια είναι ότι Μένουμε Σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων (video) 

 

Με τις μελωδίες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη πλημμύρισαν σήμερα οι δρόμοι της Αθήνας σε μια ξεχωριστή συναυλία με «σκηνή» ένα φορτηγό το οποίο για 3,5 ώρες γύριζε στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης κάνοντας πολύ σύντομες στάσεις σε πλατείες αλλά και συμβολικά, σε δύο νοσοκομεία, στο «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό» όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα είχε την ιδέα και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να τραγουδήσει για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τους ανθρώπους της Τεχνόπολης ανταποκρίθηκαν άμεσα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μοναδική συναυλία.

Από τις 11 το πρωί οι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν με ήχους και συναισθήματα, καθώς η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στην πρωτότυπη σκηνή του λευκού φορτηγού του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια, προσκαλώντας τους κατοίκους να γίνουν θεατές αλλά και συμμέτοχοι μιας μοναδικής εμπειρίας.

protopsalti-pigi-maximou.jpg

Και αυτό έγινε: Χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους κι άνοιξαν τα παράθυρα τους. Απόλαυσαν και χειροκρότησαν γεμάτοι ενθουσιασμό και συγκίνηση την ιδιαίτερη αυτή μουσική διαδρομή που σκόρπισε αισιοδοξία και χαρά τους δρόμους της πρωτεύουσας και τις καρδιές των ανθρώπων, θυμίζοντάς τους ότι θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα είμαστε και πάλι έξω στην πόλη όλοι μαζί, πιο ενωμένοι από ποτέ!

Το φορτηγό με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους μουσικούς της ξεκίνησε από την Τεχνόπολη όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την ερμηνεύτρια και τους ανθρώπους της για την σημερινή  ξεχωριστή εκδήλωση. Στη συνέχεια, πέρασε από δεκάδες μικρούς και μεγάλους δρόμους της πόλης και έκανε στάσεις έξω από τα  νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός» όπου σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα γιατροί, νοσηλευτές και συγγενείς νοσηλευόμενων χειροκρότησαν θερμά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Νωρίτερα πέρασε μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε για λίγο στο δρόμο και χαιρέτισε την ερμηνεύτρια και τους μουσικούς της.

prwthipourgos-prwtopsalti.jpg

«Ας γεμίσουμε με χρώμα και μουσικές τις γειτονιές μας. Ας πάμε κόντρα στο κλίμα των ημερών με ένα χαμόγελο, με μερικές ευχάριστες στιγμές που μας αποζημιώνουν. Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αλλά στρέφουμε και το βλέμμα μας στη θετική πλευρά της ζωής, στα αισιόδοξα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή. Και τι πιο αισιόδοξο να ανοίγεις το παράθυρό σου και να απολαμβάνεις τη φωνή και τη παρουσία μίας από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της χώρας, της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μοίρασε σήμερα τέτοια μηνύματα σε κάθε γωνιά της πόλης. Την ευχαριστώ, όχι μόνο γιατί πρωταγωνίστησε σε αυτή τη δράση του δήμου μας αλλά γιατί, το χαμόγελο και η φωνή της, μας έδωσε γεύση Άνοιξης» τόνισε μετά την λήξη της συναυλίας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα

protpsalti-synavlia-it.jpg

«Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αφού δεν μπορεί να έρθει ο κόσμος σ’εμένα, βρήκα τον τρόπο να πάω εγώ σ’αυτόν … συγκίνηση  και συναισθήματα μεγατόνων από τα μπαλκόνια, τους δρόμους, τις αυλές και τις ταράτσες. Αγαπώ τον κόσμο, τα  μάτια και η ψυχή μου γέμισαν αγάπη, χαμόγελα και δάκρυα. Ναι, το πιο συγκλονιστικό τρίωρο της ζωής μου… Εύχομαι σύντομα να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας. Ευχαριστώ τους μουσικούς μου, Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, Παντελή Ντζιάλα στη κιθάρα και Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο, τον ηχολήπτη μου Ζαχαρία Σταμούλο για την εθελοντική  συμμετοχή τους, και την παραγωγό μου Τώνια Δραγούνη για την προσφορά της και την άψογη εκτέλεση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Δέδε και τους συνεργάτες τους που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα μου σε χρόνο ρεκόρ» ανέφερε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ολοκληρώνοντας το μουσικό ταξίδι στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, της ΔΑΕΜ και της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.