Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών.. .Αλήθεια, πως πέρασε ο καιρός… Μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1958, με πρωτοβουλία του Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αειμνήστου Στυλιανού Κορρέ, σε συνεργασία με άλλους επιφανείς Κυκλαδίτες. Και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελέσει καταξιωμένο θεσμό υψηλού κύρους, που ανταποκρίνεται στην ανάγκη συγκροτήσεως μίας παγκυκλαδικής πνευματικής ενώσεως και σφυρηλατεί την κοινή νησιωτική συνείδηση, συσπειρώνοντας όλους τους Κυκλαδίτες. Η Εταιρεία διατηρεί στενή επαφή και επικοινωνία με όλα σχεδόν τα κυκλαδικά σωματεία συμβάλλοντας στην επιστημονική και πολιτιστική πρόοδο των Κυκλάδων.

Μέλη της είναι επιφανείς κυκλαδίτες επιστήμονες στην μεγάλη τους πλειονότητα, καταξιωμένοι στους τομείς δραστηριότητάς τους, εκλεγμένοι καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικοί ερευνητές καθώς και ακαδημαϊκοί. Έχει τιμηθεί για το σύνολο του έργου της με το Βραβείον της Ακαδημίας Αθηνών το 1996.

Μάλιστα, φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυσή της και όπως είναι λογικό θα έχουμε εορταστικές εκδηλώσεις… Και δη την  Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στις 6:45 το απόγευμα, στη Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου και Σταδίου Αθήνα).

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

– Προσφώνηση και αναφορά στο ιστορικό της Εταιρείας από τον Πρόεδρό της, Καθηγητή Ιατρικής Δημήτριο Στυλ. Κορρέ.

– Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητή Αντώνιο Κουνάδη.

– Χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητή Στέφανο Δ. Ήμελλο.

-Ομιλία με Θέμα: «Κυκλάδες και Ιωνική Αρχιτεκτονική» από τον Ακαδημαϊκό και επίτιμο εταίρο της Εταιρείας Καθηγητή Μανόλη Ι. Κορρέ.

Θα ακολουθήσει δεξίωση γνωριμίας με Κυκλαδίτικα εδέσματα.