Το ...Φορτηγό του Σαββόπουλου πάει Δήλο

Πέρυσι ήταν η «Εκάβη». Η πρώτη θεατρική παράσταση που έγινε ποτέ στο αρχαίο θέατρο της Δήλου μετά από 2000 και πλέον χρόνια… Και φέτος; Με το καλημέρα της καλοκαιρινής περιόδου και στην πλατεία των Κομπεταλιαστών, μία από τις αγορές της αρχαίας Δήλου που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, θα στηθεί το σκηνικό που θα φιλοξενήσει το «Φορτηγό» του Διονύση Σαββόπουλου. Την επομένη της πανσελήνου του Ιουνίου, το Σάββατο στις 10 του μήνα δηλαδή, θα δοθεί η συναυλία σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς. Στο ιερό νησί όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας και η Άρτεμης, θα ακουστούν τραγούδια που αγαπήθηκαν από γενιές και γενιές Ελλήνων όπως «Η Συννεφούλα», «Βιετνάμ, γιε γιε», «Ηλιε, ήλιε αρχηγέ», «Τα κορίτσια που πηγαίνουν δυο δυο», «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη», «Οι παλιοί μας φίλοι» και άλλα, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Η παράσταση-σταθμός, που ανέβηκε πέρυσι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μισού αιώνα από την κυκλοφορία του κλασικού βινυλίου «Φορτηγό» το 1966, μεταφέρεται για μια συναυλία στο ιστορικό νησί με την αρωγή του Δήμου Μυκόνου. «Καλλιτέχνες του διαμετρήματος του Διονύση Σαββόπουλου ελκύουν κόσμο που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ερχόταν στη Δήλο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική επισκεπτών και να κρατήσουμε ζωντανή τη σύνδεση της Δήλου με τη Μύκονο» μας είπε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρης Αθανασούλης. Και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του χώρου καθώς το ΤΑΠΑ έχει αργήσει τραγικά. Το πωλητήριο παραμένει κλειστό -περιμένουν ακόμα τους εποχικούς πωλητές που θα προσλάβει το ΤΑΠΑ- ενώ το κυλικείο λειτουργεί, επί του παρόντος τουλάχιστον, παρότι έχει λήξει η σύμβαση του σημερινού ιδιοκτήτη και τελεί υπό έξωση.

Η παρέα του «Νιόνιου»

Και στο πλευρό του, ο πλέον διάσημος «Νιόνιος» της Ελληνικής Μουσικής – η πρώτη παράσταση για τα 50 χρόνια έγινε στην ιστορική αίθουσα του «Παρνασσού» και κατόπιν στο πολυχώρο τέχνης Gazarte – θα έχει τους: Κατερίνα Πολέμη, Θέμο Σκανδάμη, Εύη Μάζη, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Δημήτρη Λάππα, ο Διονύσης Σαββόπουλος θα βρεθεί στον ιδιαίτερο αυτόν αρχαιολογικό χώρο το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, για να παρουσιάσεις τις 12 ιστορίες από το «Φορτηγό», καθώς και τραγούδια όπως η «Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.» ή «Αμνηστεία ’64» -που μπορει να κόπηκαν από την λογοκρισία το '64-'65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Και όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του ΦΟΡΤΗΓΟΥ, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου. Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου.

Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Εισιτήριο: 40€ (στο εισιτήριο συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά Μύκονος-Δήλος-Μύκονος)

Προπώληση:

Στην Μύκονο, στα γραφεία της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι και στα: viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News