Γερμανία: Πίνοντας τον ωραιότερο καπουτσίνο στη Σίφνο

Ξέρετε που μπορεί κάποιος να πιει τον καλύτερο καφέ στην Ελλάδα; Καλύτερα να ρωτήσετε έναν Γερμανό. Κάτι ξέρουν άλλωστε και αυτοί έτσι δεν είναι; 

Ε μέσα από την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) - κυκλοφορεί από το 1949 και πουλάει περίπου 400.000 φύλλα σε ημερήσια βάση - μαθαίνουμε ότι στην Σίφνο των Κυκλάδων σερβίρεται ο καλύτερος καπουτσίνο.... Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. 

Ο οικονομικός συντάκτης της FAZ Μάρκο Ντετβάιλερ μας μετέφερε στην Σίφνο λέγοντας: «Ήπια τον καφέ της ζωής μου πριν από περίπου είκοσι χρόνια στο ελληνικό νησί της Σίφνου. Ένα νέο καφέ είχε ανοίξει στην πρωτεύουσα, την Απολλωνία. Μερικοί νεαροί Έλληνες που ήταν μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου είχαν μετατρέψει μια βεράντα στο κέντρο της Απολλωνίας σε ένα μέρος χαλάρωσης και καλού γούστου».

Σε αυτό το καφέ λοιπόν ο Γερμανός δημοσιογράφος ήπιε τον καλύτερο καφέ της ζωής του που δεν ήταν ελληνικός ή φραπέ, αλλά καπουτσίνο τον οποίο, όπως λέει νοσταλγεί πολύ και είναι καιρός να πάει και πάλι για να τον ξαναγευθεί. 

Αραγε είναι ανοιχτό ακόμη; Βέβαια αυτές τις ημέρες λόγω πανδημίας είναι κλειστό αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μαθαίναμε εάν είναι ανοιχτό και κυρίως εάν έχει κρατήσει την ποιότητά του 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News