Το Χαλκί (Νάξου) γιορτάζει με μουσική

Εκπληκτικός  παραδοσιακός  οικισμός, εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον, ζεστή φιλοξενία και μουσική... Πολλή μουσική με πλημμύρα από μελωδίες  ροκ, έντεχνο, τζαζ, μελωδίες που πατούν σε παραδοσιακά σχήματα , που ανοίγουν νέους δρόμους. Νέα μουσικά σχήματα με νέους ανθρώπους που ονειρεύονται και ενθουσιάζουν, που χαράζουν νέους ήχους με λυρισμό κι ανατροπές στη χαραυγή του φετινού καλοκαιριού . Κι όλα αυτά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από σήμερα 18 έως τις 23 Ιουνίου στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.  

Στη 17η χρόνια εκδηλώσεων του Ελληνικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής συμμετέχουν 37 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και εκτός από την εορταστική και κεφάτη διάθεση, οι εκδηλώσεις έχουν επίσης και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2016 φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αρμονίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Σε αυτόν μεγάλο εορτασμό ενώθηκαν αφιλοκερδώς 3.000 μουσικοί και 430 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 320 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες Πανελλαδικά.

5η σερί χρονιά

Και από το μουσικό ραντεβού αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η Νάξος… Και με πρωτεύουσα το Χαλκί, προετοιμάζεται και σας περιμένει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!!! Μια γιορτή που εξελίχθηκε σε θεσμό για την Ευρώπη, την  Ελλάδα, τη Νάξο και την Τραγαία. Ένα μαγικό διήμερο εκδηλώσεων... διαφορετικό, ονειρικό,  σας περιμένει  στο Χαλκί που από το 2012 και κάθε χρόνο φιλοξενεί το θεσμό που μας ταξιδεύει στα μέρη του ονείρου και της φαντασίας.

Αφήστε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και αφεθείτε στους ρυθμούς και τη δύναμη της μουσικής, ταξιδέψτε με τους :

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Duetto per caso feat. Antonis Nomikos σε εκπληκτικές ερμηνείες που θα πλημμυρίζουν από συναίσθημα.

Terra Voce και Κώστας Κωνσταντάτος από τους αγαπημένους Encardia που επιλέγουν μουσική  συμπλέκοντας  Ελληνικά ακούσματα των παραδόσεών μας, τραγούδια της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας  αλλά και πολλές άλλες παραδόσεις ανά τον κόσμο.

Τους Χοροσταλίτες που θα μας ταξιδέψουν με ένα  μουσικό σεργιάνι σε όλη την Ελλάδα προσφέροντάς μας απρόσμενα νέους ήχους μέσα από παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τους Another Tale Quartet που θα μας ταξιδέψουν στη μοντέρνα προσέγγιση της jazz, αντλώντας επιρροές από τις σύγχρονες εκδοχές της αυτοσχεδιαστικής μουσικής έως τη rock και τη worldmusic.

Τους String Demons, τα αδέρφια Κωνσταντίνο και Λυδία Μπουντούνη σε ένα συμφωνικό πανηγύρι με κλασική μουσική ως heavy metal με δικά τους έργα αλλά και με διασκευές έκπληξη.

Τους Glitter Vibe  που θα μας ξεσηκώσουν σε Pop, R'n'B, Disco, Dance, Mainstream ήχους.

Η ώρα έναρξης είναι στις 21:00 στον Κεντρικό Πεζόδρομο του Χαλκείου και η είσοδος είναι δωρεάν.. Και βέβαια μιλάμε για μία εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας με τη συνδιοργάνωση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

https://www.facebook.com/EuropeanMusicDayNaxos

Ιστορικό

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ο οποίος είχε σκοπό «να βγάλει έξω στους δρόμους όλους τους μουσικούς». Την αμέσως επόμενη χρονιά 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατέκλυσαν τους χώρους της πόλης, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες κάθε είδους μουσικής σε μία ανεπανάληπτη γιορτή.

Η Γιορτή της Μουσικής γίνεται γρήγορα εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται εκτός γαλλικών συνόρων με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, η Αθήνα ως πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήταν επίσης η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή.

Σήμερα, με έναυσμα την ΕΓΜ πραγματοποιούνται χιλιάδες συναυλίες με πλέον 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά., σε όλη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις διεξάγονται ταυτόχρονα και είναι πάντα δωρεάν για το κοινό. Πλέον, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντάς την, ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.