Η ώρα του ...λιμενικού

Ακούραστα αποδεικνύονται τα στελέχη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Νάξου καθότι καθημερινά είναι στο …δρόμο με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την εθελοντική προσφορά για τους δότες μυελού των Οστών… Από τα χωριά στα σώματα ασφαλείας και εναλλάξ. Κι έτσι είδαμε την εβδομάδα που μας πέρασε να ενημερώνουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου στο Χαλκί κι αμέσως μετά τους κατοίκους Γαλανάδου και Γλινάδου σε κοινή διάλεξη που έγινε στο Δημοτικό σχολείο του Γλινάδου την Κυριακή.

Για την εβδομάδα που τρέχει ενημερωθήκαμε για τη νέα τους …δράση. Και δεν είναι άλλη από την ενημέρωση στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Η επικοινωνία και επαφή θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (07/04, 13:30) στα γραφεία του Λιμεναρχείου Νάξου και το θέμα δεν είναι άλλο από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών…

Τα μέλη της ΛΕΜΟΝ – BY MY HERO προχώρησαν και εκ των προτέρων ευχαριστήρια ανακοίνωση τονίζοντας «Ευχαριστούμε τον Λιμενάρχη κύριο Αποστολόπουλο Αλέξιο για την φιλοξενία καθώς και την Υπολιμενάρχη κυρία Λουγιάκη Άννα που συντόνισε αυτή την προσέγγιση».

Να σημειώσουμε εδώ ότι θα συνεχίσουν την ενημέρωση σε επίπεδο χωριών το Σαββατοκύριακο, με πρώτη στάση στις Μέλανες (Σάββατο) και δεύτερη στην Τραγαία (την Κυριακή). Και στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του νησιού, αλλά και την εγγραφή νέων εθελοντών. Η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, αποτελεί ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους.  Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τη συμπαράσταση της συν+Αξία και του Ποδηλατικού Ομίλου του νησιού.