Ιακ. Καμπανέλλης: Γκιζέλα Ντάλι και Αλκης Γιαννακάς στον "Παρθένο" με φόντο την πανέμορφη Νάξο

Τετάρτη και όλοι οι δρόμοι οδηγούν.... Στο "Ιακ. Καμπανέλλης", το Θεατρικό Μουσείο στη Χώρα Νάξου όπου στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχουμε προβολές κινηματογραφικών ταινιών, βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Απόψε; Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 (ώρα έναρξης 21.00), στο ... πανί θα δούμε πολύ Νάξο... Ταινία; Ο "Παρθένος" του 1966 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δαδήρα, βασισμένη στο θεατρικό έργο «Ο Δύσκολος» του Μένανδρου. Η διασκευή είναι του Νίκου Σφυρόερα και η ταινία έχει γυριστεί στην Απείρανθο και στη γύρω περιοχή... Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές;  Γκιζέλα Ντάλι, Άλκης Γιαννακάς, Σαπφώ Νοταρά, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νίκος Φέρμας και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Και έχουμε και μία έκπληξη... Ακούει στο όνομα Γιάννης Μαρκόπουλος. Δύο τραγούδια του αλλά και το  μουσικό θέμα των τίτλων είναι δικά του...  Εκτός από το μουσικό θεμα των τίτλων στην ταινία ακούγεται η φωνή του Κώστα Χατζή να τραγουδά τον «Πραματευτή” την ώρα που ανοιγοκλείνει το στόμα του ο Νίκος Φέρμας που έχει κυκλοφορήσει σε μεγάλο βινύλιο στα τέλη του 70. Το άλλο σε στιχους του Κώστα Γεωργουσόπουλου, δεν ειχε πάρει ακόμα το ψευδώνυμο «Μύρης", υπάρχει σε ψηφιακή συλλογή με τα πρώτα τραγούδια του Κώστα Χατζή και τα δυο σε σαρανταπεντάρι του 1964, ενώ την παράσταση των αυτιών μου έκλεψε το τραγούδι της χορωδίας με άγνωστη κορυφαία-γυναικεία φωνή γι’ αυτό και το έβαλα πρώτο: «Μέσα στη βατομουριά σαν τρελό μικρό πουλί, μια φωλιά θα κτίσω…”. Στους στίχους στον χορό πιθανολογώ ο ίδιος ο Γιάννης Μαρκόπουλος, αφού και ο «Πραματευτής” φέρει τη δική του στιχουργική υπογραφή.

Υπόθεση: Η Μαριάννα (Γκιζέλα Ντάλι) και ο Μιχαλιός (Άλκης Γιαννακάς) είναι ερωτευμένοι, εμποδίζονται όμως να χαρούν την αγάπη τους λόγω τη μητέρα (Σαπφώ Νοταρά) του νεαρού. Η Μαριάννα, για να κερδίσει τον Μιχαλιό, θα καταφύγει σε μια μάγισσα, το ίδιο όμως θα κάνει και η μητέρα του για να τον κρατήσει κοντά της. Όταν η Μαριάννα θα κλέψει τον μεθυσμένο Μιχαλιό, θα επέμβει ο προέδρος του χωριού (Άγγελος Αντωνόπουλος), προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Τελικά ο Μιχαλιός θα ομολογήσει την αγάπη του και η μητέρα του θα δεχτεί το γάμο του με τη Μαριάννα.

Την ταινία προλογίζει η ιστορικός και θεατρολόγος Κατερίνα Χάλκου.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News