Κίμωλος: Με την αρωγή χελώνων θα πηγαίνουν οι επισκέπτες στο χωριό

Οταν υπάρχουν όμορφες ιδέες είναι καλό να τις αναδεικνύουμε και γιατί όχι να της αντιγράφουμε. Μαθαίνουμε άλλωστε κάθε μέρα και ως γνωστόν παρθενογέννηση δεν υπάρχει. Ετσι δεν είναι; Ε' έχουμε από την Κίμωλο μία έξυπνη κίνηση ώστε να δείξουμε στους επισκέπτες τον τρόπο για να μετακινούνται εντός του οικισμού, της πρωτεύουσας του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων, που ειρήσθω εν παρόδω έγινε και το πρώτο covid free (σ.σ. όσο μπορούμε να το αναφέρουμε) στις Κυκλάδες 

Η είδηση μας έρχεται μέσα από τη σελίδα mileikanea.gr και φέρει την υπογραφή της Πηνελόπης Ματσούκα που αναφέρει "Χελωνάκια ... δείχνουν το δρόμο στο Χωριό της Κιμώλου!

Η Ανάβαση σε συνεργασία με το Δήμο Κιμώλου προχώρησε σε μια πρωτότυπη χαρτογράφηση του οικισμού του Χωριού. Καθώς το Χωριό έχει αναπτυχθεί γύρω από το μεσαιωνικό του κάστρο, ο οικισμός έχει δαιδαλώδες δίκτυο πεζόδρομων οι οποίοι μάλιστα αποκλίνουν ακτινωτά, με συνέπεια οι επισκέπτες να χάνουν συχνά το δρόμο τους.

Σχεδιάσαμε λοιπόν ένα χάρτη βασισμένο σε τοπογραφικό σχέδιο που είχε εκπονήσει το ΕΜΠ πριν μερικά χρόνια, τοποθετήσαμε όλα τα σημαντικά κτίρια και τοπόσημα του οικισμού, κάστρο, εκκλησίες, δήμος, μουσεία, φαρμακείο, ιατρείο, σχολείο, ΕΛΤΑ, παιδική χαρά, φούρνοι κα. Εννέα τέτοιες πινακίδες τοποθετήθηκαν στις εισόδους και σε κεντρικά σημεία του οικισμού.

Παράλληλα χαρτογραφήσαμε πέντε βασικές διαδρομές που ξεκινούν από τις εισόδους του οικισμού και συγκλίνουν στο κέντρο του, την πλατεία του Κάμπου. Οι διαδρομές αυτές σημάνθηκαν πάνω στο πλακόστρωτο με μικρά χελωνάκια, με φορά προς τον Κάμπο, βαμμένα σε 5 διαφορετικά χρώματα. Με τον τρόπο αυτό, ο επισκέπτης ξέρει ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται και προς τα που να κατευθυνθεί ανάλογα αν θέλει να πάει προς το Κέντρο ή προς την έξοδο του οικισμού 

Χελωνάκια ... δείχνουν το δρόμο στο Χωριό της Κιμώλου! Η Ανάβαση σε συνεργασία με το Δήμο Κιμώλου προχώρησε σε μια...

Δημοσιεύτηκε από Penelope Matsouka στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News