Κριτσίνια με Γραβιέρα Νάξου

Στα πλαίσια του διαγωνισμού FOOD BLOG AWARDS (2015) του ΒΗΜΑGOURMET η Αράξια Καντικιάν, αρμενικής καταγωγής παρουσίασε μέσα από την ιστοσελίδα της «Εύκολες Συνταγές» και δη στο κεφάλαιο για παιδιά μία εύκολη και χρηστική συνταγή για παιδιά με βάση την γευστική Γραβιέρα Νάξου. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό… Απλά ακολουθήστε τα βήματα και δεν θα χάσετε…

Υλικά Συνταγής

1 πακέτο βούτυρο

400 γρ γραβιέρα Νάξου

200 γρ φέτα

200 γρ σπορέλαιο

200 γρ γάλα

1 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το λάδι, το γάλα και τα τυριά και στο τέλος το αλέυρι. Το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που μπορούμε να ανοίξουμε χωρίς να κολλάει. Κόβουμε σε μπαστουνάκια των 0,50 cm. Τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα αφήνωντα κενό ανάμεσα. Τα αλοίφουμε με αυγό βάζουμε από πάνω λίγη γραβιέρα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Και τέλος

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!