Ο Δήμος Αμοργού  ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα την ΚΥΑ αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού  COVID-19, ανοίγουν για το κοινό  οι παιδικές χαρές με τη   χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η παραμονή σε παιδικές χαρές, οι επισκέψεις ομάδων έως τριών ατόμων ή οικογενειών και με αναλογία ενός ατόμου ανά 10τ.μ. Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Τα συνεργεία του Δήμου Αμοργού  θα εργάζονται συνεχώς για τη διαρκή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων, ώστε οι παρευρισκόμενοι πολίτες, και ιδίως τα παιδιά, να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή υγειονομικά, σε καθαρές και φροντισμένες παιδικές χαρές.

Οι ανάσες ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές και παθολογικές συνέπειες του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.

Καλούμε τους πολίτες και τους συνοδούς των παιδιών να τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να παραμείνουν ανοιχτές οι παιδικές χαρές και να απολαύσουν τα παιδιά μας στιγμές ξενοιασιάς.