Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΈξοδοςΚυκλάδες: Μουτσούνα (Νάξος) και Κλήμα (Μήλος) στα ωραιότερα ψαροχώρια της Ελλάδας

Κυκλάδες: Μουτσούνα (Νάξος) και Κλήμα (Μήλος) στα ωραιότερα ψαροχώρια της Ελλάδας

|

Τα ωραιότερα ψαροχώρια στα ελληνικά νησιά -7 μικροί παράδεισοι πάνω στο κύμα – Πόσα και ποια βρίσκονται στις Κυκλάδες 

Πανέμορφα χωριά πάνω στη θάλασσα, όμορφα ψαροχώρια που δεν χορταίνουμε να τα ανακαλύπτουμε στα νησιά που επισκεπτόμαστε στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Με μια βόλτα στα ελληνικά νησιά θα ανακαλύψουμε γραφικά ψαροχώρια, τα οποία βρίσκονται πάνω στη θάλασσα κρατώντας πιστά την αρχιτεκτονική του μέρους, ενώ η ιστορία τους μας αποκαλύπτει την πραγματική ζωή του τόπου.

Τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες του νησιού ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερα ψαροχώρια μιας και πέρα από τις βουτιές στη θάλασσα επιθυμούν να εξερευνούν τον τόπο αποκαλύπτοντας τους απρόσμενες ομορφιές.

Τα ωραιότερα ψαροχώρια που συναντάμε στα ελληνικά νησιά

Η Λαγκάδα στη Χίο
Το γραφικό ψαροχώρι Λαγκάδα είναι μικρό και πολύ όμορφο με τις πολύχρωμες βαρκούλες που βρίσκονται στο λιμανάκι, πριν μπείτε στο χωριό, να καλωσορίζουν τους επισκέπτες του μέρους. Μια γέφυρα ενώνει τη μία πλευρά του χωριού με την άλλη και στη συνέχεια θα απολαύσετε τη βόλτα σας στο γραφικό ψαροχώρι. Προτείνουμε όταν επισκεφτείτε τη Λαγκάδα της Χίου να τη συνδυάσετε με φαγητό. Εξάλλου, είναι από τα μέρη που έρχονται οι ντόπιοι να απολαύσουν φρέσκο ψάρι.

Η Λαγκάδα βρίσκεται στη βορειανατολική πλευρά του νησιού, ενώ φαίνεται απέναντι το σύμπλεγμα των Οινουσσών και ακριβώς από πίσω βρίσκονται τα παράλια της Μικράς Ασίας. Στάση για φαγητό θα κάνετε στη ψαροταβέρνα «Πάσσας» να απολαύσετε νόστιμα τηγανιτά καλαμαράκια, φρέσκο ψάρι και τη γαριδόπιτα- από τα πιο δημοφιλή πιάτα του μαγαζιού.

Ο Άγιος Νικήτας στη Λευκάδα
Στη βόρεια πλευρά του νησιού κρύβεται ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της Λευκάδας, ο Άγιος Νικήτας, ιδανικό μέρος για να μείνετε με μικρά παιδιά. Η θάλασσα είναι καταπληκτική με καταγάλανα νερά και έχει τουριστικά μαγαζιά για τις ανάγκες σας.

Το γραφικό ψαροχώρι είναι κοσμοπολίτικο, χωρίς να χάσει την ταυτότητα του, και θα απολαύσετε βόλτες στα σοκάκια ανενόχλητοι από αυτοκίνητα που δεν επιτρέπονται. Πρόκειται για ένα ήσυχο μέρος που το προτιμούν όσοι αναζητούν να περάσουν πιο ήρεμες διακοπές μακριά από τα πολύβουα αξιοθέατα και τις παραλίες του νησιού που συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο. 

Το Κλήμα στη Μήλο
Από τα γνωστότερα ψαροχώρια της Μήλου, όπου βρίσκονται τα «σύρματα», οι οικίες των ψαράδων, είναι το Κλήμα, το οποίο ο επισκέπτης ενθουσιάζεται μόλις το αντικρύσει από κοντά. Χρωματιστά διώροφα σπίτια όπου στο πάνω όροφο έμενε ο ψαράς με την οικογένεια του και κάτω έβαζε τη βάρκα του, ενώ τώρα κάποιες από αυτές τις οικίες έχουν μετατραπεί σε καταλύματα.

Το πανέμορφο χρωματιστό ψαροχώρι είναι σε κοντινή απόσταση από το αρχαίο θέατρο, εκεί όπου βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου. Στο Κλήμα μπορείτε να κολυμπήσετε, να δείτε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα και να καθίσετε για φαγητό και ποτό. Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά μια πρόταση είναι το εστιατόριο Astakas.

miloss.jpg

Το Λουτρό στην Κρήτη

Στην νότια πλευρά της Κρήτης, περίπου 70 χιλιόμετρα από τα Χανιά, βρίσκεται το ψαροχώρι που έχει καταφέρει με την ομορφιά του να προσελκύει τους επισκέπτες.

Το Λουτρό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στον ανατολικό μύχο ενός κολπίσκου που σχηματίζει το ακρωτήριο Μούρες, ενώ στην είσοδο του κόλπου υπάρχει μια βραχονησίδα. Το όνομα του το πήρε από τα λουτρά που βρέθηκαν στο μέρος και στα αξιοθέατα του τόπου συγκαταλέγεται το κυβερνείο που χρησιμοποιήθηκε το 1821.

Στη μικρή παραλία του χωριού μπορείτε να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα, ζεστά νερά, χωρίς αέρα και φυσικά να απολαύσετε βόλτες σε ένα μέρος που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το ψαροχώρι είναι αρκετά απομονωμένο και θα φτάσετε ως εδώ είτε με κάποιο καϊκι, είτε από κάποιο μονοπάτι που χρειάζεται σίγουρα να υπάρχει εμπειρία ή οδηγός προκειμένου να μην χάσετε το δρόμο.

Η Μουτσούνα στη Νάξο

Η Νάξος είναι από τα νησιά που εκτός από τις παραλίες έχει ξεχωρίσει για τα όμορφα ορεινά της χωριά. Στην ανατολική της πλευρά υπάρχει ένα πολύ ξεχωριστό ψαροχώρι η Μουτσούνα που όσοι τουρίστες το επισκέπτονται φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το ψαροχώρι Μουτσούνα είναι περίπου μιάμιση ώρα από τη Χώρα και ο δρόμος έχει στροφές, όμως αξίζει να το επισκεφτείτε συνδυάζοντας μπάνιο στο λιμανάκι του χωριού και φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Αν και το ψαροχώρι έχει τουρισμό δεν έχει χάσει τη γοητεία του.

Στάση για φαγητό θα κάνετε στη ταβέρνα «Απανέμι» για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι, από τα καΐκια του ιδιοκτήτη, χωριάτικη σαλάτα με μπόλικη ξινομυζήθρα και αστακομακαρονάδα σπέσιαλ.

Η Μπούκαρη στην Κέρκυρα

Ένα ήσυχο μικρό ψαροχώρι, μακριά από την πολυκοσμία της Παλαιάς Πόλης, για όσους επιθυμούν να απολαύσουν διακοπές σε χαλαρούς ρυθμούς ή να αποδράσουν ως εκεί για λίγες μόνο ώρες είναι η Μπούκαλη.

Το όμορφο ψαροχώρι βρίσκεται στην νότια πλευρά της Κέρκυρας, μετά το τουριστικό χωριό Μεσολλογή. Ωστόσο, η Μπούκαρη έχει ταβερνάκια για να το συνδυάσετε με μπάνιο κι έπειτα φαγητό με θέα τη θάλασσα.

Η ομώνυμη παραλία του νησιού είναι περίπου ένα χιλιόμετρο έχει άμμο και ψηλό βότσαλο και δύο μικρούς κολπίσκους και είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδι’α.

Η Άσσος στην Κεφαλλονιά

Στο βορειοδυτικό μέρος της Κεφαλονιάς, στη χερσόνησο της Έρισο, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά το πανέμορφο, παραθαλάσσιο χωριό η Άσσος. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, όπου έχει κρατήσει την επτανησιακή αρχιτεκτονική της, και για να φτάσεις ως εκεί θα διασχίσεις το δρόμο με συντροφιά τα πεύκα και τα κυπαρίσσια.

Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα, αυτού του γραφικού χωριού, είναι το κάστρο του, το οποίο έχει χτιστεί στα τέλη του 15ου αιώνα για να προστατεύσει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές. Μάλιστα για αρκετά χρόνια το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος ως φυλακή.

Απολαύστε το μπάνιο σας στη παραλία του οικισμού, ενώ υπάρχουν ταβερνάκια και μαγαζιά για φαγητό και καφέ. 
 

Με πληροφορίες από τη σελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες